Ηταν εντυπωσιακή η μανία ορισμένων το βράδυ της Τρίτης να παρουσιάσουν τη συναυλία ειρήνης στα Προπύλαια ως «ξέπλυμα του Πούτιν». Οι «γνήσιοι υποστηρικτές της Ουκρανίας» συνέχιζαν και μετά το τέλος της συναυλίας τις υποδείξεις για το τι θα έπρεπε να έχει ειπωθεί, ποιός θα έπρεπε να είχε τραγουδήσει, τι να είχε πει, μετρούσαν τις σημαίες και λογόκριναν τα συνθήματα.
Καλά κάποιοι από αυτούς μπέρδεψαν την κλασσική πολύχρωμη σημαία της ειρήνης με σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ξεκίνησαν τα ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια. Αυτοί, οι γνήσιοι οπαδοί της ειρήνης. Μόνο σχόλια για το dress code των χιλιάδων συγκεντρωμένων δεν είδαμε. Μένει τώρα να ακούσουμε κάποιους να κατηγορούν τους διαδηλωτές για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.
Ολα τα παραπάνω διαδραματίστηκαν βεβαίως στο twitter. Γιατί στα «κορυφαία» ενημερωτικά sites δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά. Οι λόγοι είναι δυσεξήγητοι. Τι μπορεί να φοβήθηκαν άραγε και να μην έκαναν ούτε μια αναφορά σε ένα γεγονός το οποίο αποτελούσε το πρώτο θέμα συζήτησης και αντιπαράθεσης στα κοινωνικά δίκτυα; Προφανώς το δεδομένο ότι το κυβερνητικό κόμμα και οι ακροκεντρώοι είχαν καταδικάσει προκαταβολικά την εκδήλωση. Ή μήπως το ότι το τελικό αποτέλεσμα διέφερε από τις απαξιωτικές προβλέψεις τους;
Ετσι για μια ακόμα φορά φάνηκε πόσο μεγάλο είναι το χάσμα μεταξύ της πραγματικής ζωής και της πραγματικότητας των εξαρτημένων από το δημόσιο χρήμα ΜΜΕ. Αυτά που μπορεί να αφιέρωναν ολόκληρα διαδικτυακά «σεντόνια» για μια διαδήλωση 300 «ψεκασμένων», αγνόησαν πλήρως μια «δήλωση» καταδίκης του πολέμου και της ρωσικής εισβολής από 7-8 χιλιάδες πολίτες.
Οσο για τους Ακροκεντρώους επικριτές, το πεδίο δόξης είναι λαμπρό. Ας ντυθούν μπλε κίτρινα, ας φωνάξουν τους «δικούς» τους καλλιτέχνες, ας φτιάξουν τις δικές τους αφίσες και τα δικά τους συνθήματα και ας κατέβουν στο Σύνταγμα να φωνάξουν υπέρ της κατακρεουργημένης Ουκρανίας, υπέρ των προσφύγων και κατά του Ρώσου εισβολέα. Να μας δείξουν πώς αυτοί μπορούν να είναι καλύτεροι φιλειρηνιστές. Πώς μπορούν να τα κάνουν όλα καλύτερα. Εστω και με ένα μακρόλαιμο ποτήρι σαμπάνιας στο χέρι.
Ανησυχεί η κοινή γνώμη για την ενίσχυση του ρόλου της Τουρκίας – Τι δείχνει η δημοσκόπηση της ALCO