Πολιτική

Στριμωγμένο το Μαξίμου μετά τις «βόμβες» από ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις – Υπάρχουν πρακτικά που «καίνε» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στριμωγμένο φαίνεται να είναι το Μαξίμου μετά την έμμεση παραδοχή του επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, ότι πράγματι τελούσε υπό παρακολούθηση ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

Αυτό, γιατί αν και κάποιες υπηρεσίες πέρασαν σε υπουργεία, ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα στελέχη της ΝΔ, μέσω διαρροών, καλούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να μην κάνουν διαρροές για όσα έχουν λεχθεί μέσα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, κάτι που δεν έχει συμβεί για άλλα θέματα.

Τα πρακτικά

Πήγες της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν πρακτικά και καλούν τη ΝΔ να επιλέξει τον «τρόπο που θα γίνει η διασταύρωση της αλήθειας και αυτή να γίνει γνωστή στους πολίτες. Θεσμικά και καθαρά χωρίς “πηγές” και διαρροές».

Ειδικότερα, οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρουν ότι στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ο διοικητής της ΕΥΠ «αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ομολογίες, στις οποίες ίσως να μην προέβαινε, αν δεν ήταν δίπλα του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο όποιος δεν ελέγχεται από τη ΝΔ.

Πανικόβλητη τώρα από τις παραδοχές του εκλεκτού διοικητή της, σπεύδει με “πηγές” να τις διαψεύσει, επικαλούμενη την ισόβια μάλιστα μυστικότητα της διαδικασίας, αν και από νωρίς το απόγευμα βομβάρδιζε με διαρροές τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Όμως, δύο αράδες πιο κάτω στο κείμενο των “πηγών, παραβιάζει η ίδια και πάλι το απόρρητο και επιχειρεί να εμφανίσει όπως την συμφέρουν όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση από τον κ. Κοντολέων».

«Τα πράγματα είναι απλά από την στιγμή που κρατούνται πρακτικά. Ας επιλέξει η ΝΔ τον τρόπο που θα γίνει η διασταύρωση της αλήθειας και αυτή να γίνει γνωστή στους πολίτες. Θεσμικά και καθαρά χωρίς “πηγές” και διαρροές» καταλήγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Τα ερωτήματα

Ωστόσο, υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα μετά τα όσα ειπώθηκαν στην επιτροπή

-Η ΕΥΠ που υπάγεται απευθείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνει υποκλοπές επειδή το ζητούν ξένες υπηρεσίες;

    -Ποια ξένη υπηρεσία ζήτησε την παρακολούθηση του δημοσιογράφου;

    -Με ποια δικαιολογία έγινε η παρακολούθηση;  Για λόγους «εθνικού συμφέροντος» και αν ναι πώς διακυβεύεται η εθνική ασφάλεια από έναν οικονομικό συντάκτη που μεταξύ άλλων ερευνά τράπεζες;

    -Ποιος παρακολουθούσε τον Θανάση Κουκάκη με το Predator και ποιος επιχείρησε να κάτι κάτι αντίστοιχο με τον Νίκο Ανδρουλάκη;

ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: Μην κάνετε διαρροές

Πηγές της ΝΔ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που επικαλείται το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε τηλεγράφημα στις 20.10 ανέφεραν τα εξής:

«Είναι αδιανόητο να γίνονται διαρροές σε μία συζήτηση η οποία χαρακτηρίζεται από ισόβια μυστικότητα. Ως προς το περιεχόμενο, ο διοικητής της ΕΥΠ σε άσχετο σημείο, μη συνδεόμενο με το θέμα Κουκάκη, είπε ότι αξιολογούνται και πληροφορίες που έρχονται από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Δηλαδή το αυτονόητο. Καμία απολύτως σύνδεση με την συγκεκριμένη υπόθεση. Πρόκειται για απίθανη μονταζιέρα επειδή ακριβώς ήταν μυστική συζήτηση».

Νωρίτερα πηγές της ΝΔ που επικαλέστηκε το ΑΠΕ σε τηλεγράφημα στις 19.33 έλεγαν ότι «από την αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εμφανίστηκαν σε πλήρη σύμπλευση». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης και ο Γιώργος Κατρούγκαλος από τον ΣΥΡΙΖΑ «επιχείρησαν για άλλη μια φορά να συνδέσουν την απόπειρα παγίδευσης στο εξωτερικό που κατήγγειλε ο κ. Ανδρουλάκης με την υπόθεση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, τις καταγγελίες του ΚΚΕ από το 2016 για παρακολουθήσεις στον Περισσό, αλλά και δημοσιεύματα των εφημερίδων Δημοκρατία και ΕΦΣΥΝ για χακαρίσματα και δήθεν παρακολουθήσεις 12χρονων προσφυγόπουλων και δικηγόρων για μετανάστες». Οι ίδιες πηγές, απέδιδαν στον Χάρη Καστανίδη την φράση «Όποιος παρακολουθούσε τον Κουκάκη παρακολουθούσε και τον Ανδρουλάκη».

Ειδήσεις σήμερα

Λαβρόφ: Τα όπλα που στέλνουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην Ουκρανία παρατείνουν τη σύγκρουση

Gazprom: Δεν επισκευάστηκε πλήρως η τουρμπίνα

Μπέρμποκ: Δεν λύνουμε τα προβλήματα αυξάνοντας την ένταση, απάντησε στον Τσαβούσογλου

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago