Κοινωνία

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Ποιες περιοχές ντύνονται στα λευκά – «Όχι» στις άσκοπες μετακινήσεις

O «Φίλιππος» επελαύνει το τελευταίο 24ωρο σε αρκετές περιοχές της Βόρειας της κεντρικής και της Ανατολικής Ελλάδας, μεταξύ αυτών και η Αττική επιβεβαιώνοντας τη ρήση του λαού «Μάρτης , γδάρτης και παλουκοκάφτης…»

Ο κρατικός μηχανισμός αυτή τη φορά – σε αντίθεση με ότι έχουμε στη μνήμη μας για την κακοκαιρία «Ελπίδα» και όσα άσχημα βιώσαμε- δείχνει να είναι καλύτερα προετοιμασμένος απέναντι σε αυτό το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα «σφυροκοπά» τη χώρα μέχρι την Κυριακή, 13 Μαρτίου.

Σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων

Η Πολιτική Προστασία με μήνυμά της προχώρησε σε ισχυρή σύσταση για την αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια. Παράλληλα, για τις παραπάνω περιοχές απευθύνει ισχυρή σύσταση και για τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Όπως αναφέρεται στο μήνυμα, αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Σημειώνεται ότι ήδη η κακοκαιρία «Φίλιππος» έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας, με την Τροχαία να διακόπτει την κυκλοφορία όπου κρίνεται απαραίτητο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει ενημερώσει ήδη με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων τα οποία, αναμένεται να εκτονωθούν σταδιακά μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Κλειστά σχολεία και αυριο

Σε πολλές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Ελλάδας τα σχολεία είναι κλειστά και τα μαθήματα πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης. Το ίδιο ισχύει και για την Αττική, όπου από νωρίς το πρωί έχει αρχίσει να χιονίζει στα βόρεια προάστια , ενώ χιόνι έπεσε κατά διαστήματα, γύρω στις 07:00, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. (Δείτε εδώ ποια σχολεία είναι κλειστά σήμερα στην Αττιικής

Λόγω των καιρικών φαινομένων στην Αττική κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία σε συγκεκριμένες περιοχές. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, τα σχολεία θα παραμείνουν και αύριο, Παρασκευή, κλειστά στη Βορειοανατολική Αττική. «Και σε ένα σημείο της Δυτικής Αττικής, όπως είναι στα Βίλια αλλά και στη Φυλή», όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής, προσθέτοντας ότι θα υπάρχει συνάντηση με τους δημάρχους το μεσημέρι.

«Βάσει των δεδομένων και των φαινομένων θα υπάρξει ανακοίνωση νωρίς το απόγευμα», είπε , διευκρινίζονταες ότι για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αποφασίζουν οι δήμοι, διευκρίνισε.

Που θα «χτυπήσει» ο Φίλιππος τις επόμενες ώρες

Τις χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων τουλάχιστον δέκα ετών για τον μήνα Μάρτιο καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Φίλιππος».Οι χιονοπτώσεις σήμερα το πρωί εντοπίζονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, των Βορείων Σποράδων, της Εύβοιας και πάνω από τα 200-300 μέτρα υψόμετρο στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα.

Ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων προβλέπεται να επηρεάσει σήμερα την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη. Στις περισσότερες περιοχές, πάντως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική, οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται πάνω από τα 200 μέτρα υψόμετρο θα συνεχιστούν μέχρι αργά το απόγευμα και το βράδυ προβλέπεται να σταματήσουν. Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται βροχή ή χιονόνερο, με παροδική ασθενή χιονόπτωση στα βόρεια και ανατολικά τμήματα χωρίς χιονόστρωση.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμο τετ-α-τετ Λαβρόφ – Κουλέμπα στην Αττάλεια 15 μέρες μετά τη ρωσική εισβολή

Τι είναι το κοινό Ταμείο Άμυνας και Ενέργειας που συζητούν οι ηγέτες της Ε.Ε:  Άλμα ενοποίησης ή πρόσδεση στις ΗΠΑ;

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago