Πολιτική

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης κάνει τον τροχονόμο των καρτέλ αντί να παίρνει μέτρα στήριξης του εισοδήματος

Οι μεγάλες ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα αλλά και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες από την ακρίβεια αλλά και από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, που έρχονται σωρευτικά στην ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση από την ανασφάλεια και τα χρέη της πανδημίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της Περιοδείας στο Περιστέρι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με καταναλωτές και καταστηματάρχες για την κατάσταση στην αγορά ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και επικέντρωσε στα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των πολιτών , και όχι στο να κάνει τον τροχονόμο των καρτελ , όπως είπε για τον κ. Μητσοτάκη.

«Η αγορά στενάζει, η κατάσταση που βιώνουν καταναλωτές και επιχειρηματίες είναι δραματική», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας μετά την περιοδεία του και τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη.

Όπως υπογράμμισε, «οι ανατιμήσεις είναι πρωτοφανείς, το κύμα της ακρίβειας είναι πρωτοφανές, το λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται». «Στην τρίτη εβδομάδα οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν λογαριασμούς του μήνα» πρόσθεσε, σχολιάζοντας ότι «σε αυτές τις συνθήκες, τα Χριστούγεννα αυτά είναι ίσως τα πιο δύσκολα της τελευταίας δεκαετίας».

«Και ο κύριος Μητσοτάκης αντί να πάρει μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος παριστάνει τον τροχονόμο στα καρτέλ και στέλνει τον υπουργό του να παριστάνει τον εξωγήινο, ότι δεν υπάρχει δήθεν ακρίβεια και ότι τον καλούν οι πολίτες να βγάλει selfie έξω από τα σούπερ μάρκετ», ανέφερε, επίσης, και τόνισε πως «η κατάσταση όμως δεν είναι για selfie για πανηγυρισμούς». «Η κατάσταση είναι δραματική. Δεν είναι μόνο η ανασφάλεια της πανδημίας, είναι και το τρομακτικό κύμα της ακρίβειας που συρρικνώνει το εισόδημα», είπε.

Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε την ανάγκη να ληφθούν «άμεσα μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος». «Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, όπως έγινε σε όλη την Ευρώπη, είναι αναγκαιότητα πια, όπως και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα για να ανασάνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις», συμπλήρωσε και κατέληξε:

«Ο κ. Μητσοτάκης όμως είναι αποδεδειγμένο ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί. Όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο για μας που θα αναλάβουμε να αναστήσουμε την κοινωνία και να την οδηγήσουμε ξανά σε δρόμο ασφάλειας και προοπτικής».

.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago