Κοινωνία

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας- Τη Δευτέρα η απολογία του

Χριστούγεννα στο κρατητήριο θα κάνει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του για το αδίκημα της «ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου» σε βαθμό κακουργήματος. Ο πρώην παρουσιαστής αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα ημέρα κατά την οποία θα ληφθεί και η απόφαση για τυχόν προφυλάκισή του.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος οδηγήθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ενώπιον του του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης. Οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον έβαλαν στο Δικαστικό Μέγαρο από την πίσω πόρτα για να αποφύγουν τις τηλεοπτικές κάμερες.

Τι προβλέπει ο νόμος

«Όλα εξαρτώνται από το πώς θα χαρακτηρίσει τις πράξεις που αποδίδονται στο συγκεκριμένο άνθρωπο ο εισαγγελέας. Αν ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανακριτή, και ο κατηγορούμενος θα μπορεί να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί 5 ημέρες. Αν του ασκήσει δίωξη για πλημμέλημα, θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, εκεί μπορεί να πάρει αναβολή τριών ημέρων για να απολογηθεί, και το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει να κρατηθεί μέχρι την ημέρα που θα εμφανιστεί στο ακροατήριο», είπε ο γνωστός δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα».

«Ο εισαγγελέας ασκεί ποινική δίωξη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν είναι αληθινά τα περιστατικά έτσι όπως διαμορφώνονται, το αδίκημα που αντιμετωπίζει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος στην παρούσα φάση είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Δηλαδή, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως είναι οι προσωπικές στιγμές με μία γυναίκα, αυτός τα δημοσιοποίησε στο κοινό, χωρίς την άδειά της. Για εμένα αυτό είναι ένα φοβερό αδίκημα γιατί έτσι βιάζεται ο ψυχικός κόσμος μιας γυναίκας. Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρή η αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών», συνέχισε ο ίδιος.

«Για να έχουμε προφυλάκιση θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Όλα εντάσσονται στο ποια θα είναι η ποινική δίωξη που θα ασκηθεί. Όταν για κάποιον υπάρχει η φήμη ότι θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του, καλό είναι να προσέρχεται μόνος του στην αστυνομία γιατί έτσι δείχνει ότι δεν είναι και ύποπτος φυγής», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago