Πολιτική

Έκκληση για συστράτευση και βολές κατά του Τσίπρα από τον Μητσοτάκη στα Γρεβενά

Έκκληση για συστράτευση, ενόψει των εκλογών απηύθυνε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του σε πολίτες των Γρεβενών που τον υποδέχτηκαν στην πλατεία της πόλης. Παραλλήλως επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε τα επιχειρήματα για την σύγκριση του τρόπου με τον οποίο διακυβέρνησαν τα δύο κόμματα και έθεσε τα δικά του διλλήματα για τις επικείμενες εκλογές.

«Τώρα συγκρίνετε μία τετραετία Νέας Δημοκρατίας και την προηγούμενη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ κι έχετε μπροστά σας μία ξεκάθαρη επιλογή: θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; θα παραμείνουμε σε ένα περιβάλλον μειωμένων φόρων ή θα ξαναγυρίσουμε στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης; θα εξακολουθούμε να έχουμε μία χώρα η οποία είναι ασφαλής, θωρακίζει τα σύνορα της, μετράει στην Ευρώπη ή θα γυρίσουμε σε εποχές τριτοκοσμικών αναζητήσεων και άλλων γεωπολιτικών ανησυχιών;» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όλα τα παραπάνω είναι τα διλήμματα που έχουμε μπροστά μας και για αυτό οι εκλογές της άνοιξης έχουν «τη δικιά τους ξεχωριστή κρισιμότητα». Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός «θα στείλει τελικά το μήνυμα, ότι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία πρέπει να συνεχίσει αυτή την πορεία προς την ανάταξη, προς την πρόοδο».

Σε ό,τι αφορά την προεκλογική αντιπαράθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι  δεν τον ενδιαφέρουν η πόλωση και οι στείρες αντιπαραθέσεις και πρόσθεσε ότι  «δεν πρόκειται χάριν της προεκλογικής περιόδου να μπω στον πειρασμό να σας τάξω πράγματα, τα οποία ξέρω ότι αύριο δεν μπορώ να υλοποιήσω. Αυτά τα αφήνω για άλλους, οι οποίοι, εξάλλου, έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στο να σχίζουν μνημόνια, με ένα νόμο και ένα άρθρο, και μετά να μας βουλιάζουν ακόμα πιο βαθιά σε τρίτο μνημόνιο, για να τσακίσουν, τελικά, τη μεσαία τάξη» είπε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάζει.

Εμείς «μιλάμε για το έργο μας, δεν μας ενδιαφέρουν οι στείρες αντιπαραθέσεις, δεν μας ενδιαφέρει η οξύτητα, δεν μας ενδιαφέρει η πόλωση και νομίζω ότι ούτε εσάς ενδιαφέρει» πρόσθεσε απευθυνόμενος στους πολίτες και επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του τα κατάφερε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τις κρίσεις που αντιμετώπισε. «Μειώσαμε τους φόρους, δημιουργήσαμε περισσότερες θέσεις εργασίας, θωρακίσαμε τα σύνορά μας. Ναι, γιατί και η θάλασσα έχει σύνορα τα οποία πρέπει να προστατεύονται» είπε αναφερόμενος εμμέσως και πάλι στον Αλέξη Τσίπρα.

Οι ειδήσεις σήμερα

Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τους πλειστηριασμούς

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και τέσσερα χρόνια τρώει από τα έτοιμα -Τι είπε για εκλογές και συνεργασίες

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago