Πολιτική

Υψηλοί τόνοι στον δρόμο προς τις κάλπες: Τα διλήμματα και η στρατηγική Μητσοτάκη και Τσίπρα

Με φόντο τις κάλπες και καθώς οι ημέρες που έχουν απομείνει για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών φαίνεται ότι είναι μετρημένες, κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, ενώ πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποφεύγουν και τις προσωπικές αιχμές.

Το σκηνικό αυτό ήταν εμφανές και κατά την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δυτική Θεσσαλία, όπου παρουσίασε το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την περιοχή, καθώς και στα Γρεβενά, απ’ όπου, χωρίς να τον κατονομάζει ευθέως, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα. Αν και ο πρωθυπουργός επιχειρεί, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, να δίνει την εικόνα ότι δεν επιθυμεί την πόλωση και την στείρα αντιπαράθεση, αλλά τη σύγκριση και τα αποτελέσματα που έφεραν η δική του διακυβέρνηση και η αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία εστιάζει στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό φάνηκε από τις αναφορές του για την οικονομία και το μεταναστευτικό, τόσο κατά την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Σχεδίου για τη Θεσσαλία και την επίσκεψή του στο εργοτάξιο του αυτοκινητόδρομου Ε65 όσο και στην ομιλία του σε πολίτες στα Γρεβενά. Επιδίωξη του Μητσοτάκη είναι να περάσει την εικόνα ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του μιλάνε με έργα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα που τάζουν πράγματα, τα οποία δεν μπορούν να υλοποιήσουν. Σε αυτό το εγχείρημα δεν λείπουν, ωστόσο, τα χρονικά άλματα, με τον πρωθυπουργό, να επιδιώκει να στήσει απέναντι στη δική του εικόνα την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ του 2015, σε ό,τι αφορά το δίλημμα «Μητσοτάκη ή Τσίπρας».

Την ίδια ώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην αντιπαράθεσή του με τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εστιάζει στο ζήτημα της ακρίβειας και της «απελευθέρωσης» των πλειστηριασμών, αλλά και στα θέματα ποιότητας της Δημοκρατίας, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις και τις απευθείας αναθέσεις στις οποίες φέρονται εμπλέκονται κυβερνητικά στελέχη.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα συνολικά την οικονομία και την οικονομική κατάσταση και πορεία της χώρας, ο Τσίπρας εστιάζει στη ρύθμιση του χρέους που πέτυχε η δική του κυβέρνηση, κάτω από δύσκολες συνθήκες, η οποία «έστρωσε» τον δρόμο για να βγει η χώρα στις αγορές. Περνώντας δε στην αντεπίθεση, με τη συνέντευξη στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” κατηγόρησε τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του ότι «τρώνε από τα έτοιμα» και ότι οι πολιτικές τους οδηγούν στη βιαιότερη αναδιανομή πλούτου που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Στο πνεύμα αυτό και σε σκληρούς τόνους ήταν και οι απαντήσεις που έδωσαν στις δηλώσεις του πρωθυπουργού η εκπρόσωπος και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Εστιάζοντας στο τρίπτυχο “ακρίβεια, πλειστηριασμοί, απευθείας αναθέσεις» η Κουμουνδούρου επιτίθεται στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «θέλει απύθμενο θράσος να τολμά να μιλά για τη μεσαία τάξη ο κ. Μητσοτάκης που με τη χώρα εκτός μνημονίων την έχει καταντήσει να ζει με επιδόματα».

Στο πλαίσιο αυτό, το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δουλεύει «μόνο για τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια», ότι διευκολύνει τους “Πάτσηδες” να βγάζουν εκατομμύρια με τους πλειστηριασμούς των σπιτιών της μεσαίας τάξης και ότι επιδίδεται σε «πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από “ ημέτερους” και στήριξη μόνο των ισχυρών;». Κλείνει δε το αφήγημά του με την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα κάνουν την «σύγκριση» που επιδιώκει ο Μητσοτάκης και θα στηρίξουν, στις επερχόμενες εκλογές, το κοινωνικό αίτημα για πολιτική αλλαγή.

Οι ειδήσεις σήμερα

Έκκληση για συστράτευση και βολές κατά του Τσίπρα από τον Μητσοτάκη στα Γρεβενά

Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τους πλειστηριασμούς

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και τέσσερα χρόνια τρώει από τα έτοιμα -Τι είπε για εκλογές και συνεργασίες

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago