Κοινωνία

Σε ύφεση η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Επιμένουν ο παγετός και τα προβλήματα

Εξασθενεί σταδιακά η κακοκαιρία, η οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις προκάλεσε δυσανάλογα με την έντασή της προβλήματα. Ορισμένα σχολεία δεν άνοιξαν ούτε σήμερα, ενώ τροποποιήσεις ισχύουν στη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και του Δημόσιο τομέα.

Οι χιονοπτώσεις έχουν περιοριστεί σημαντικά και χιονόνερο καταγράφεται τοπικά σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, με ασθενείς χιονοπτώσεις να σημειώνονται λίγο ψηλότερα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα  χιόνια θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια με βαθμιαία μείωση, πρόσκαιρα στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και τις Σποράδες.

Πολλές περιοχές βρίσκονται, ωστόσο, σε παγετό, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα επίπεδα των -10°C διατηρούνται στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr οι ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας το πρωί της Πέμπτης έφτασαν τα επίπεδα των -14°C σε κατοικημένες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Η σημερινή πρόγνωση

Σήμερα προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας, τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ορεινά – ημιορεινά της Πελοποννήσου, στα ορεινά της Κρήτης και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ανατολικής Θεσσαλίας, Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, Σποράδων και Εύβοιας.

Οι χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία ενδέχεται να είναι κατά τόπους πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός και κατά τόπους ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως 1 βαθμούς), -3 έως 6 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -4 έως 4 βαθμούς), 3 έως 8 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 1 έως 8 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 4 έως 9 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Ιόνιο ισχυροί 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στον Πατραϊκό Κόλπο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με χιονόνερο στα παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago