Στο Μαρόκο στρέφονται πλέον τα φώτα της δημοσιότητας για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που λόγω της αρχικής εμπλοκής του Κατάρ έχει γίνει γνωστό ως Qatargate. Δημοσιεύματα αναφέρουν μάλιστα ότι το Μαρόκο διαδραμάτισε πιο ενεργό ρόλο απ’ ότι είχε γίνει γνωστό μέχρι τώρα.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο επικαλείται εμπιστευτικά έγγραφα της έρευνας, η μαροκινή υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών DGED συμμετείχε σε ανώτατο επίπεδο στην επιρροή των ευρωβουλευτών και στόχος της ήταν να επηρεάσει την Ομάδα Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέλος της οποίας ήταν και η Εύα Καϊλή.
Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η DGED φέρεται να είχε στρατολογήσει τους Ιταλούς ευρωβουλευτές Αντόνιο Παντσέρι και Αντρέα Κατσολίνο, καθώς και τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φρανσέσκο Τζόρτζι. Επίσης, ο νυν πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντεραχιμ Ατμούν, φέρεται ότι ήταν υπεύθυνος για την ηγεσία της «τρόικας» των Ιταλών. Η ομάδα των τριών φέρεται να είχε άμεση επαφή και με τον γενικό διευθυντή της μυστικής υπηρεσίας, Μοχάμεντ Γιασίν Μανσούρι.
Στον ρόλο, πάντως, του 67χρονου διπλωμάτη έχει αναφερθεί και η ιταλική εφημερίδα Correre della Sera, επισημαίνοντας τους στενούς δεσμούς του με τους Παντσέρι, Τζόρτζι και Κοτσολίνο. Κατά την εφημερίδα, ένα μαροκινό κέντρο σπουδών στις Βρυξέλλες, στο οποίο κινείται ο Ατμούν, φαίνεται να είναι η βιτρίνα των μυστικών υπηρεσιών του Ραμπάτ. Το δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα ότι οι ερευνητές φέρονται να κατέγραψαν συναντήσεις του Ατμούν με τον Κοτσολίνο, κάποιες υπό την παρουσία και του Παντσέρι.
Στοιχεία του φακέλου Καϊλή απέστειλαν στην Ελλάδα οι βελγικές Αρχές
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα έως την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς