Μπορεί όλα τα κόμματα να συμφώνησαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της «λίστας Πέτσα» και τις δημοσκοπήσεις της Opinion Poll να μην είναι αμειβόμενες, ωστόσο ανάμεσα στην ομοφωνία των βουλευτών υπήρξε και μία «παραφωνία».
Ωστόσο ο διαγραφείς βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτήν την αντίληψη και λογική που έχει επικρατήσει για τις Εξεταστικές και Προκαταρτικές Επιτροπές καθώς όπως είπε δεν βλέπω γιατί να υπάρχει μια τέτοια διάκριση και όλες οι άλλες Επιτροπές και Υποεπιτροπές της Βουλής να είναι αμειβόμενες για τους βουλευτές και όχι και αυτή.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής ζήτησε την ειδική βουλευτική αμοιβή που προβλέπεται για την συμμετοχή στις διαρκείς επιτροπές της Βουλής προκειμένου να μετέχει ως εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών στην Επιτροπή.
Χαρακτηριστικά, όπως δήλωσε «θα θέσω, για λόγους αρχής, οι οποίοι έχουν να κάνουν συνολικά με τον ρόλο και τα εργαλεία που δίνονται στους Βουλευτές, δεν είμαι βέβαιος κατά πόσο είναι σώφρον να είναι μη αμειβόμενη η παρουσία μας». Συνέχισε επισημαίνοντας πως «το λέω γιατί έχει ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη συζήτηση ότι οι Βουλευτές σε αυτήν τη χώρα είναι πάρα πολλοί και παίρνουν και πολλά χρήματα. Ενδεχομένως, ούτε πάρα πολλοί να είναι. Δηλαδή, διαφωνώ με όσους λένε «να μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών σε διακόσιους πενήντα, σε διακόσιους, να τους πάνε εκατό» -στο τέλος δεν θα είναι κανένας- και διαφωνώ, επίσης, με τη στάση η οποία διαρκώς περικόπτει τις βουλευτικές αμοιβές». Κατέληξε διερωτώμενος: «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι εργασίες της συγκεκριμένης επιτροπής να θεωρούνται διαφορετικές φερ’ ειπείν από τις εργασίες της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, της οποίας είμαι μέλος και οι οποίες είναι αμειβόμενες. Γιατί να ισχύει το ένα πράγμα στη μία περίπτωση και όχι στην άλλη; Δηλαδή, ο συμβολισμός ότι ασχολούμαστε με δημόσιο χρήμα, συνεπάγεται την αντίληψη ότι πρέπει να το κάνουμε χωρίς αμοιβή;»