Το ενδιαφέρον του στο ενδεχόμενο να υπήρξε παρακολούθηση υπουργικού στελέχους όχι μόνο μέσω Predator αλλά και από την ίδια την ΕΥΠ στρέφει ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος, καθώς η κυβέρνηση αποφεύγει να διαψεύσει ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
Στη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, έθεσε στο τραπέζι την πιθανότητα να παρακολουθούσε η ΕΥΠ και στέλεχος της ίδιας της κυβέρνησης. «Υπάρχει πολιτικός, από τους 31 που περιλαμβάνει η λίστα που βγήκε στην δημοσιότητα, που παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ;» ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος ουσιαστικά στην κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση σε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση απέφυγε να διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρξε επισύνδεση σε κανένα στέλεχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Σιγή ιχθύος για το ίδιο θέμα τήρησε, όμως, και η αρμόδια εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, την οποία κάλεσε ο κ. Τσίπρας να διαβεβαιώσει με γραπτή δήλωσή της ότι «δεν έχει υπογράψει καμία διάταξη παρακολούθησης άλλων πολιτικών προσώπων, υπουργού της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ή άλλων σημαινόντων προσώπων του δημόσιου βίου». Μέχρι αργά χθες το βράδυ η εισαγγελέας δεν είχε προχωρήσει σε κανένα σχόλιο δίνοντας περαιτέρω τροφή στα σενάρια για παρακολούθηση υπουργών.
Τις σχετικές φήμες είχε φουντώσει ήδη τις τελευταίες ημέρες και η στάση του ίδιου του πρωθυπουργού ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να απαντήσει στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα για το αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε κάποιον από τους πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες που μπήκαν στο στόχαστρο του Predator. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να διαψεύσει κάτι τέτοιο και στην συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.
Προ μηνών είχε γραφτεί στον ημερήσιο Τύπο -και ουδέποτε διαψεύσθηκε- ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε και άλλα 7 ή 8 πολιτικά πρόσωπα πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη. Να σημειωθεί ότι το ερώτημα της ενδεχόμενης παρακολούθησης και πολιτικών φίλων της κυβέρνησης από την ΕΥΠ αναμένεται να τεθεί και στη Βουλή στο πλαίσιο της ακρόασης του πρώην διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Η κρίσιμη συνεδρίαση που αποφασίστηκε μετά από πρωτοβουλία των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένεται να προσδιοριστεί μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.