Πολιτική

Αποκαλύψεις από “Τα Νέα” για παρακολούθηση ακόμα και υπουργών – Οργή από την αντιπολίτευση, διαψεύδει η κυβέρνηση

Πολιτικό σάλο προκαλεί αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τις υποκλοπές, σύμφωνα με το οποίο υπό παρακολούθηση ήταν ακόμη και μη αρεστοί υπουργοί. Τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα έρχονται να βαρύνουν ακόμη περισσότερο το βαρύ κλίμα από τις αποκαλύψεις για τις απευθείας αναθέσεις, αλλά και να κλιμακώσουν την πολιτική αντιπαράθεση, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «σαπίλα και διαφθορά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, το οποίο έχει τίτλο «Αποκάλυψη – Τέσσερις παράνομες μεθοδεύσεις από ένα ύποπτο κέντρο» και υπότιτλο «Οι ενδείξεις για άγνωστες υποκλοπές, οι πληροφορίες για φυσικές παρακολουθήσεις, οι διευκολύνσεις κι άλλες ιστορίες – Τα κρίσιμα ερωτήματα για τον Γρηγόρη Δημητριάδη» υπό παρακολούθηση ήταν τουλάχιστον ένας υπουργός, ενώ έγινε απόπειρα και για δεύτερο.

Το ρεπορτάζ φωτογραφίζει (και σε ορισμένες περιπτώσεις κατονομάζει ευθέως) τον Γρηγόρη Δημητριάδη ως το πρόσωπο που πιθανόν να είχε  πρωταγωνιστικό ρόλο στις υποκλοπές με το Predator και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ως τον υπουργό που τελούσε υπό παρακολούθηση για το θέμα των ταυτοτήτων.

Στο ίδιο δημοσίευμα, που υπογράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, γίνεται λόγος και για άλλο πολιτικό πρόσωπο για το οποίο έγινε προσπάθεια να παρακολουθηθεί, αλλά απέφυγε την παγίδα. Το δημοσίευμα  αναφέρει ότι έγιναν επίσης, ότι έγιναν ακόμη και φυσικές παρακολουθήσεις, ενώ κάνει λόγο και για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα εναντίον πολιτικών αντιπάλων και επιχειρηματιών. Αναφορές υπάρχουν τέλος και για παρακολουθήσεις «ανδρών και γυναικών για ιδιωτικούς λόγους»!

Σχολιάζοντας τα όσα περιγράφονται στο δημοσίευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «όπως φαίνεται, το σάπιο καθεστώς Μητσοτάκη δεν παρακολουθούσε μόνο πολιτικούς αντιπάλους του, αλλά και τους ίδιους τους υπουργούς του». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει επίσης ότι από το δημοσίευμα «αποκαλύπτεται πως έχουν σημειωθεί σωρεία περιπτώσεων που υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη είχαν διαπιστώσει πως είχαν μπει στο στόχαστρο των παρακολουθήσεων ενός κέντρου που έδινε εντολές να σαρώνονται τα κινητά τους, να υποκλέπτονται μηνύματά τους και να καταγράφονται συνομιλίες τους».

Βαρύτητα δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στις αναφερόμενες «φυσικές παρακολουθήσεις», σχολιάζοντας ιδιαίτερα το ότι φέρονται να έγιναν «από εν ενεργεία αστυνομικούς!». Η Κουμουνδούρου σχολιάζει επίσης ότι «όλες οι περιπτώσεις των θυμάτων είχαν ένα κοινό: τις δύσκολες σχέσεις τους με τον Μητσοτάκη και τον ανιψιό του Δημητριάδη», καθώς και το γεγονός ότι το δημοσίευμα «δεν έχει διαψευστεί».

«Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις για τις παράνομες ενέργειες που καταγράφονται και για τις οποίες οι νοσηροί εγκέφαλοι που τις συνέλαβαν και τις υλοποίησαν σίγουρα θα λογοδοτήσουν» προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας ότι «δεν τους ξεπλένει τίποτα». Παραλλήλως επιτίθεται στον πρωθυπουργό και τον στενό του κύκλο, σημειώνοντας, σε σκληρή γλώσσα, ότι «θα βουλιάζουν μέσα στα σκάνδαλα, ανάμεσα στη σαπίλα, από τη μια μεριά, που αναδύεται από τις συνεχείς αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις και, από την άλλη, τη διαφθορά που έχει φτάσει μέχρι το μεδούλι της Νέας Δημοκρατίας».

Εξίσου σκληρή είναι και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει απαντήσεις» και σχολιάζοντας ότι είναι πολλά τα «νόμιμα λάθη» που έχουν μαζευτεί. Στην ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζει επίσης, ότι τα όσα αποκαλύπτει το δημοσίευμα προσθέτουν «άλλη μια ψηφίδα στο συγκεντρωτικό και παρωχημένο μοντέλο, με το οποίο ασκεί την διακυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Προσθέτει ακόμη ότι «το δήθεν επιτελικό κράτος αποδείχτηκε παρακράτος, που δεν διστάζει να προβαίνει σε παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και να αφήνει ελεύθερα τα στελέχη του να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα funds σε βάρος δανειοληπτών». Υπογραμμίζει τέλος ότι «το απόρρητο δεν μπορεί να δημιουργεί ανεξέλεγκτες νησίδες στο κράτος υπεράνω του νόμου, κάτι που έγινε αντιληπτό από τις φερόμενες δηλώσεις της εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου, που έφτασε στο σημείο να πει ότι θα παρακολουθούσε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και επαναλαμβάνει τη θέση του να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Αργά το βράδυ και μετά τα πυρά που δέχθηκε από την αντιπολίτευση η κυβέρνηση διέψευσε το δημοσίευμα. Ο εκπρόσωπός της, Γιάννης Οικονόμου, έκανε λόγο για ένα δημοσίευμα γεμάτο εικασίες, το οποίο –όπως είπε-  έγινε αφορμή για βαρύγδουπες αντικυβερνητικές κορώνες. Παραλλήλως τόνισε ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί ούτε χρησιμοποιεί κανένα κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης.

Οι ειδήσεις σήμερα

Στο κόκκινο οι σχέσεις Μόσχας-Λονδίνου – Που βλέπουν βρετανική ανάμιξη οι Ρώσοι

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τις απευθείας αναθέσεις

Ζελένσκι: Εκατομμύρια Ουκρανοί επηρεάζονται από τις διακοπές ρεύματος

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago