Κοινωνία

Ραγδαίες εξελίξεις: Συλλήψεις, εντάλματα και έρευνες για τον Κολωνό

Οι έρευνες για τη δυσώδη υπόθεση με θύμα εκπόρνευσης ένα ανήλικο κορίτσι στον Κολωνό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τις λεπτομέρειες που έρχονται συνεχώς στο φως να σοκάρουν και να προοιωνίζονται προεκτάσεις που δυσκολεύεται να φανταστεί ο κοινός νους και μόνο διεστραμμένα μυαλά μπορούν να συλλάβουν.

Στις τελευταίες εξελίξεις, συνελήφθη ο 41χρονος πατέρας του θύματος, καθώς κατά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι της οικογένειας το απόγευμα της Τετάρτης, βρήκαν μικροποσότητα ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., δεν προκύπτει, μέχρι στιγμής, εμπλοκή του στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Από τα οκτώ παιδιά της οικογένειας μόνο τα δύο είναι ενήλικα και μένουν με τη γιαγιά τους, ενώ τα έξι ανήλικα με εντολή εισαγγελέα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων, προκειμένου να εξεταστούν από παιδοψυχολόγους και να έχουν την απαραίτητη στήριξη. Παράλληλα εξετάζεται αν κάποιο από αυτά, εκτός από την 12χρονη, είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης, κάτι που πάντως δεν έχει προκύψει με βάση τα έως τώρα στοιχεία.

Παράλληλα, συνελήφθησαν τέσσερις ιερόδουλες στον οίκο ανοχής στο Γκάζι, που καταγγέλθηκε ότι οδηγείτο η ανήλικη από τον 53χρονο κρατούμενο. Ούτε αυτές οι συλλήψεις πάντως σχετίζονται με την υπόθεση του κοριτσιού.

Την Τετάρτη κατέθεσε στην Ασφάλεια η Κωνσταντίνα Καρατζιώτη, η γυναίκα που βρέθηκε έξω από τα δικαστήρια και κατήγγειλε ότι ο Ηλίας Μίχος είχε πάει την 12χρονη από τον Κολωνό στον οίκο ανοχής που διατηρεί η ίδια και την εξέδιδε.

Μάλιστα, η κ. Καρατζιώτη τόνισε ότι έχει στικάκι, στα αρχεία του οποίου φαίνεται το κορίτσι, ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τους επώνυμους που φέρεται να εμφανίζονται στα αρχεία, ισχυρίστηκε ότι ανάμεσά τους βρίσκονται ηθοποιοί, καλλιτέχνες και πολιτικοί.

Αρχικά υπήρξαν επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των ισχυρισμών της, καθώς η ιδιότητά της ως νέα πρόεδρος των Εκδιδόμενων Γυναικών Ελλάδος, αμφισβητήθηκε. Ωστόσο η μαρτυρία της κρίθηκε βάσιμη, όπως είπε στη συνέχεια η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου και ως εκ τούτου έδωσε κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις, από δύο έως τουλάχιστον πέντε. Μεταξύ των νέων προσώπων που εμπλέκονται στην φρικιαστική υπόθεση, είναι στενοί συγγενείς ήδη κρατουμένων που φέρονται να κατηγορούνται για απόπειρα χρηματισμού και υπόθαλψη, καθώς και άνδρες που αποδεικνύεται ότι βίασαν το παιδί, καθώς προχωράει η διαδικασία της ταυτοποίησης. Οι αρχές συγκρίνουν τα στοιχεία από τις εισόδους στο επίμαχο chat με τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του 53χρονου.

Τον τελικό λόγο ωστόσο θα έχει το κοριτσάκι που πρέπει να μπει στη βασανιστική και χρονοβόρα διαδικασία της αναγνώρισης, λόγω και του μεγάλου αριθμού των ανθρώπων που είχαν μπει στο chat και προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με την 12χρονη.

Παράλληλα, θα γίνει και άρση τραπεζικού απορρήτου για τον ενδελεχή έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων με την υπόθεση, ώστε να ακολουθηθεί η πορεία του χρήματος που μπορεί να οδηγήσει και σε άλλα πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένεται να απολογηθεί η μητέρα του κοριτσιού που συνελήφθη χθες για μαστροπεία, κατηγορείται δηλαδή ότι εξέδιδε την κόρη της, με την ίδια να αρνείται και να κατηγορεί τον Ηλία Μίχο ότι επιχειρεί να την ενοχοποιήσει. Ωστόσο, τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές είναι επιβαρυντικά, καθώς αφενός βρέθηκαν στον λογαριασμό της εμβάσματα με μικροποσά των 20-25 ευρώ που είχαν καταθέτη τον 53χρονο, αφετέρου υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες τους από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη του μήνα που το τηλέφωνο του κατηγορούμενου παρακολουθούνταν από αστυνομικούς.

Εκείνο που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς ήταν ότι ενώ η οικογένεια φαινόταν να έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, η μητέρα δεν έδειχνε να ξέρει πως η 12χρονη είχε ακριβό κινητό τηλέφωνο και όταν είδαν, μετά την άρση του απορρήτου, ότι είχε λάβει κι άλλα εμβάσματα από τον 53χρονο στον τραπεζικό της λογαριασμό και ότι τα ποσά ταυτίζονταν με αυτά που οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι πλήρωναν οι πελάτες για να ασελγήσουν σε βάρος του παιδιού, ειδοποίησαν τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago