Πολιτική

Παπαδημούλης: Η άρνηση Μητσοτάκη να συναντηθεί με την PEGA μυρίζει συγκάλυψη

Νέα πυρά εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης. Σε tweet που δημοσίευσε αργά χθες το απόγευμα έγραψε ότι «Η προκαταβολική άρνηση Μητσοτάκη να συναντηθεί με την εξεταστική επιτροπή του ΕΚ ⁦που έρχεται στην Αθήνα στις 2-4/11 για τις υποκλοπες, τον εκθέτει. Μυρίζει συγκάλυψη. Όποιος δεν έχει κάτι να κρύψει, δεν φοβάται και δεν κρύβεται!»

Αφορμή για το σχόλιο αυτό ήταν δημοσιεύματα που θέλουν τον πρωθυπουργό να αρνείται δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Οικονόμου, να συναντηθεί με την επιτροπή διερεύνησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα σκάνδαλα παρακολούθησης (PEGA). Ο κοινοβουλευτικός έκπρόσωπος είχε δηλώσει σε σχετική ερώτηση ότι «Ο πρωθυπουργός δεν έχει να προσθέσει κάτι, έχει τοποθετηθεί δημόσια».

Για το ίδιο θέμα ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε στα πλαίσια συνέντευξης σε ιντερνετικό μέσο ότι θα περίμενε από την δικαιοσύνη και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ντογιάκο, που διορίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ «αντί να διερευνά πώς διέρρευσαν οι παρακολουθήσεις, να ψάχνει ποινικές ευθύνες για το ποιος διέταξε τις παρακολουθήσεις».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά την κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη στην επιτροπή διερεύνησης PEGA, όπου περιέγραψε την ταυτόχρονη παρακολούθησή του από την ΕΥΠ και την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το λογισμικό Predator κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εσωκομματικής περιόδου, πριν από ένα χρόνο, αποδίδοντάς τες την παρακολούθησή του σε πολιτική σκοπιμότητα.

«Είναι προφανές για μένα ότι οι λόγοι είναι πολιτικοί. Δεν μπορεί να είμαι οκτώ χρόνια ευρωβουλευτής και ποτέ να μη μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο, είτε με το Predator είτε με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και ξαφνικά να με παρακολουθούν μόλις δήλωσα ότι θέλω να είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου δήλωσε χθες το απόγευμα: «ξεδιπλώθηκε το διπλό σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη: η κατασκοπεία σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη (αλλά και του Θανάση Κουκάκη) και η προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago