Με νέες αποκαλύψεις ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Χρήστου Ράμμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) τόνισε ότι «έχουμε πέσει σε τείχος σιωπής».
Υπογράμμισε πως «η ΕΥΠ δεν ικανοποίησε το αίτημά μας για έλεγχο, υπήρχε άρνηση συνεργασίας».
Παράλληλα χαρακτήρισε με νόημα τον έλεγχο της ΑΔΑΕ «ευνουχισμένο» εξαιτίας της άρνησης της ΕΥΠ.
Μεταξύ άλλων ο Χρήστος Ράμμος επανέλαβε πως η καταστροφή του μηχανήματος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε στις 29 Ιουλίου.
Πρόκειται για την ίδια μέρα που ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων κατέθετε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Κατά «διαβολική σύμπτωση» εκείνη τη μέρα οι δικηγόροι του Νίκου Ανδρουλάκη προσκόμισαν στην ΑΔΑΕ τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Ο Χρήστος Ράμμος ανέφερε επίσης πως αγνοείται το έγχαρτο υλικό με όλες τις σημειώσεις για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κατήγγειλε και σήμερα άρνηση συνεργασίας από την ΕΥΠ και το σημερινό διοικητή της Υπηρεσίας Θεμιστοκλή Δεμίρη. Ανέφερε ότι ζήτησε το φάκελο, αλλά δεν του τον έδωσαν, ενώ δεν του απάντησαν αν έχει καταστραφεί ή όχι, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να μην γνωρίζει τι έχει συμβεί με τον φάκελο του Νίκου Ανδρουλάκη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Χρήστος Ράμμος χαρακτήρισε «μη σύννομη» την άρνηση πρόσβασης στα στοιχεία των υπό διερεύνηση παρακολουθήσεων.
Η πρακτική αυτή κατά τον ίδιο συνιστά «παρακώλυση του ελεγκτικού ρόλου της ανεξάρτητης Αρχής» και όπως περιέγραψε «αυτή τη στιγμή η ΑΔΑΕ είναι αποκλεισμένη από τον έλεγχο», κατά τις ίδιες πληροφορίες.
Ο κ. Ράμμος «έδειξε» ως υπεύθυνους για τα παραπάνω τόσο τον νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη που διαδέχθηκε τον «εκλεκτό» του Μητσοτάκη και παραιτηθέντα Παναγιώτη Κοντολέοντα, όσο και την αρμόδια εισαγγελέα για την ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ να δηλώνει πως δεν είχε πρόσβαση στην αίτηση για άρση τηλεφωνικού απορρήτου σε σχέση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΛ Νίκο Ανδρουλάκη.
Όπως περιέγραψε, η εισαγγελέας κυρία Βλάχου του είπε μετά από σχετικό ερώτημα ότι δεν την έχει, ενώ ο κ. Δεμίρης αρχικά είπε πως δεν γνωρίζει επ’ αυτού ενώ στη συνέχεια πως τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία, απορρίπτοντας έτσι το αίτημα πρόσβασης σε αυτήν για την ανεξάρτητη Αρχή.
Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες απάντησε σε σχετικό ερώτημα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι δεν υπάρχει σήμερα νομικά θεσμοθετημένη υποχρέωση αιτιολόγησης για να είναι νομότυπη μια άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ωστόσο η άρση απορρήτου χωρίς αιτιολόγηση είναι κατά την προσωπική του άποψη αντίθετη στο Σύνταγμα.
Νέα δημοσκόπηση: Αυτή είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μετά την ΔΕΘ
Έκτακτη σύνοδος των υπ. Εξωτερικών της ΕΕ στη Νέα Υόρκη
Ν. Ανδρουλάκης: Ο παρακρατικός μηχανισμός πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη