Πολιτική

Βορίδης για εκλογές: Δεν αποκλείεται συνεργασία ΝΔ – Βελόπουλου

Για τις εκλογές και τον εκλογικό νόμο μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος δήλωσε πως δεν αποκλείεται μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον Κυριάκο Βελόπουλο και το κόμμα του την Ελληνική Λύση.

Ερωτηθείς για τις εκλογές και τον εκλογικό νόμο – στον απόηχο όσων είπαν στην ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας – ο Μάκης Βορίδης είπε πως “ο Πρωθυπουργός παραμένει σταθερός στην άποψη ότι ο εκλογικός νόμος δεν πρέπει να αλλάζει κατά το δοκούν”.

Σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές ανέφερε ότι “η κάλπη, στην απλή αναλογική, παροτρύνει τους πολίτες να ψηφίσουν υπεύθυνα” και προσέθεσε πως το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι “Μητσοτάκης ή επιστροφή στο 2015 υπό χειρότερες συνθήκες, εάν υπάρξει ένα σχήμα συνασπισμού όπως το περιγράφει ο κ. Τσίπρας, των κομμάτων της σημερινής αντιπολίτευσης για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. ΣΥΡΙΖΑ με Βαρουφάκη, ίσως και με Ανδρουλάκη, αν και το ΚΚΕ έχει αποκλείσει να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο”.

“Αν αποτυπωθεί στην κάλπη της πρώτης Κυριακής, η δυναμική που καταγράφει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις θα είναι πιο εύκολη η επιλογή την δεύτερη Κυριακή, καθώς θα είναι πιο κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ, και θα ακυρώνεται το σενάριο συνεργασίας των νυν κομμάτων της αντιπολίτευσης”, συμπλήρωσε ο Υπ. Εσωτερικών.

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ο κ. Βορίδης είπε “εγώ δεν αποκλείω κανέναν. Αν εξαιρέσετε τα κόμματα με τα οποία μας χωρίζει ένα προγραμματικό χάος, μπορεί να συνεργαστούμε με όλα τα κόμματα”.

Ξεκαθάρισε ακόμη πως παρά τα σενάρια που ακούγονται, και στις επόμενες εκλογές, οι πολίτες θα ψηφίσουν με σταυρό και όχι με διαφορετικό τρόπο που θα επιτρέπει αργότερα να σκανάρονται τα ψηφοδέλτια για την καταμέτρηση.

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα στήριξης, ο κ. Βορίδης είπε πως “η Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες είναι καλύτερα θωρακισμένη και λιγότερο εξαρτημένη από το φυσικό αέριο της Ρωσίας. Έχουμε προετοιμαστεί και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα νοικοκυριά, με την λογική που το κάνουμε τώρα, δηλαδή με την επιδότηση των λογαριασμών”.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago