Με συνθήματα όπως «έξω η αστυνομία από τις σχολές μας» πραγματοποίησαν το απόγευμα άλλη μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πανεπιστημιακή πύλη της οδού Ούλωφ Πάλμε. Αντίστοιχα, πλήθος φοιτητών συγκεντρώθηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και ακολούθως έκαναν πορεία τους σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Οι διαδηλωτές κατέληξαν στο κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ, όπου υπήρχε φραγμός των ΜΑΤ, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας, ενώ έγραψαν με σπρέι «έξω η αστυνομία από τις σχολές».
Για αύριο, Τετάρτη, οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στις 7 στα Προπύλαια. Στο πλευρό τους θα βρίσκονται και εργαζόμενοι του πανεπιστημίου, που έχουν εκφράσει ηχηρά, όλο το προηγούμενο διάστημα, την αντίθεσή τους στη μετατροπή του δημόσιου πανεπιστημίου σε αστυνομοκρατούμενο κέντρο-παράρτημα της ΓΑΔΑ.
Σύμφωνα με ψήφισμα των φοιτητικών συλλόγων, καθώς και με βάση τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων που έγιναν αυτές τις μέρες, απαιτείται από τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων η «παύση κάθε ακαδημαϊκής λειτουργίας σε περίπτωση εισόδου της αστυνομίας στα πανεπιστήμια».
«Την ίδια στιγμή που φέτος η ακρίβεια τσακίζει τα λαϊκά εισοδήματα, που εξαγγέλλουν “δύσκολους χειμώνες” για το λαό, που δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να βγάλουμε το μήνα, να πληρώσουμε τα νοίκια και τη ΔΕΗ που έχουν πάει στα ύψη, η κυβέρνηση μεριμνά να σπαταλάει λεφτά για την ΟΠΠΙ και να προωθεί την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση αντί να ενισχύσει τη φοιτητική μέριμνα και να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών. Αντί αυτού ιδιωτικοποιεί ακόμα περαιτέρω τη φοιτητική μέριμνα, ενισχύει τις ΣΔΙΤ και οξύνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης. Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι καθοδηγούμενες από αυτή διοικήσεις Δημόπουλου και Μπουντουβή επιλέγουν να κωφεύουν απέναντι στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας προωθώντας με ακόμη πιο χυδαίο τρόπο την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια. Εν μέσω εξεταστικής περιόδου επιχειρούν να εφαρμόσουν το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα των φοιτητικών συλλόγων, οι οποίοι εξηγούν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να χτυπήσει στη βάση τις μαζικές διεργασίες των φοιτητικών συλλόγων, τη συζήτηση, τον προβληματισμό και την πολιτικοποίηση».
Τέλος, οι φοιτητές κάνουν ξεκάθαρο ότι: «Δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν. Φοιτητές, εργαζόμενοι, καθηγητές θα είμαστε στην πρώτη γραμμή και θα ανατρέψουμε αυτόν τον κατάπτυστο νόμο. Ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και ο νέος νόμος δεν θα εφαρμοστούν ποτέ στα πανεπιστήμια, θα τους ανατρέψουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και δεν κάνουμε βήμα πίσω. Όπως έχουμε δείξει μπορούμε να νικήσουμε!»