Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός, δέχτηκε ερώτηση για την κριτική που άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο ζήτημα των υποκλοπών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι τους ενώνουν περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ρωτήθηκε για συνεργασία της ΝΔ με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Αυτό το ενδεχόμενο το απέκλεισε, αλλά σημείωσε ότι και τώρα που η ΝΔ είναι αυτοδύναμη, συνεργάζεται με προσωπικότητες εκτός ΝΔ. Όπως είπε το ίδιο θα κάνει και μετά τις εκλογές.
Να σημειωθεί, ότι ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν προσεκτικός. Δεν είπε το ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Ανδρουλάκης.
Το ερώτημα είναι το εξής: Πώς γίνεται να εξαιρεί το κόμμα; Η απάντηση είναι εύκολη. Το βλέμμα του είναι στραμμένο στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επιθυμούν τη συνεργασία με τον κ. Μητσοτάκη και όχι με τον κ. Τσίπρα. Για παράδειγμα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχει ξεκαθαρίσει ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα συνεργαστεί ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο.
Μάλιστα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, πολλές φορές βρίσκεται απέναντι στις επιλογές του κόμματος και πιο κοντά στις θέσεις του κ. Μητσοτάκη.
Αξιοσημείωτη είναι και η στάση της Εύας Καϊλή στο ευρωκοινοβούλιο που ήταν πιο κοντά στο ΕΛΚ για το θέμα των υποκλοπών.
Δεν είναι σπαζοκεφαλιά. Ο κ. Μητσοτάκης, από τη στιγμή που δεν θα έχει κυβερνητικό εταίρο το ΠΑΣΟΚ, θα το διεμβολίσει.
Θα στραφεί σε στελέχη του, είτε πριν από τις εκλογές, είτε μετά τις εκλογές εάν λείπουν κάποιες έδρες για να φτάσει τις 151.
Το ίδιο θα κάνει και με άλλα κόμματα, δηλαδή την Ελληνική Λύση.
Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό και τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Δεν ζητάμε κομματικά διαβατήρια για ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο όραμα.»
Με όλα τα παραπάνω, οι εκτιμήσεις και οι φήμες για προσέγγιση στελεχών από άλλα κόμματα, φούντωσαν.
Σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, ο κ. Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε τυχαία στο ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, MERA25, ΚΚΕ.
Φυσικά και γνωρίζει ότι τουλάχιστον το ΚΚΕ δεν θα συμμετείχε σε τέτοια κυβέρνηση. Ωστόσο, ήθελε να συσπειρώσει τον κόσμο της ΝΔ και να «ξαναζεστάνει το φαγητό» του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου.
Όσο για τα επιχειρήματα της ένταξης στη ΝΔ ή στήριξης του κ. Μητσοτάκη; Τους τα έδωσε ο ίδιος. Σταθερότητα, οπισθοδρόμηση, συμφορά κ.λπ..
Το σίγουρο είναι ότι η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει και όλα τα κόμματα προσπαθούν με διάφορες κινήσεις να ανεβάσουν τα ποσοστά τους.