Οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όχι μόνο καλλιέργησαν τις πρώτες πιπεριές τσίλι στο Διάστηκαν αλλά και τις έφαγαν σε tacos!
Η αστροναύτης της NASA Μέγκαν Μακάρθουρ, ένα από τα επτά μέλη του πληρώματος που ζουν και ISS, δημιούργησε αυτό που ονόμασε «τα καλύτερα μου διαστημικά tacos» χρησιμοποιώντας μερικές από τις πιπεριές που μαζεύτηκαν πρόσφατα, λίγο μοσχαρίσιο κρέας fajita και επανυδατωμένες ντομάτες.
Εκτός όμως από την γευστική πτυχή του θέματος οι αστροναύτες έπρεπε να καταναλώσουν τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές και να καταγράψουν την εμπειρία τους καθώς τα tacos ήταν μέρος ενός πειράματος.
Οι 48 πιπεριές Hatch αποτελούν μέρος μιας νέας προσπάθειας της NASA να δοκιμάσει περισσότερα τρόφιμα ενόψει μακροπρόθεσμων αποστολών στο φεγγάρι και τον Άρη.
Οι αστροναύτες της NASA φύτεψαν τους σπόρους Hatch chile σε ένα Advanced Plant Habitat, έναν θάλαμο ανάπτυξης εξοπλισμένο με περισσότερους από 180 αισθητήρες και φώτα LED που ελέγχονται από ένα πλήρωμα στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι. Ένας παρόμοιος θάλαμος γνωστός ως Σύστημα Παραγωγής Λαχανικών καλλιεργεί εδώ και περίπου έξι χρόνια, όπως μαρούλι, λάχανο, λάχανο και άνθη.
Μια ομάδα στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι φύτεψε τις πιπεριές σε σχεδόν ίδιες συνθήκες στη γη για να δει εάν η μικροβαρύτητα και άλλοι παράγοντες στο διάστημα επηρέασαν την ανάπτυξη των πιπεριών.
«Οι μελέτες για την ανάπτυξη φρούτων στη μικροβαρύτητα είναι περιορισμένες και οι ερευνητές της NASA έχουν σημειώσει χαμηλότερη ανάπτυξη φρούτων σε σχέση με τις παρατηρήσεις στο έδαφος σε αυτό το πείραμα για λόγους που δεν είναι πλήρως κατανοητοί σε αυτό το σημείο», ανέφερε η υπηρεσία.
Friday Feasting! After the harvest, we got to taste red and green chile. Then we filled out surveys (got to have the data! 😁). Finally, I made my best space tacos yet: fajita beef, rehydrated tomatoes & artichokes, and HATCH CHILE! https://t.co/pzvS5A6z5u pic.twitter.com/fJ8yLZuhZS
— Megan McArthur (@Astro_Megan) October 29, 2021