Επιχειρήσεις

ΟΠΑΠ: Εν αναμονή «εκτίναξης» των μεγεθών- Οι προβλέψεις των χρηματιστηριακών

Στα οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου και α’ εξαμήνου 2022 του ΟΠΑΠ, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στρέφονται τα βλέμματα των επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι χρηματιστηριακές εταιρείες αναμένουν ισχυρή πορεία και διατηρούν συστάσεις αγοράς για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, βασιζόμενες στην αδιάκοπη λειτουργία του δικτύου καταστημάτων και στις ικανοποιητικές επιδόσεις της εταιρείας στον τομέα του online στοιχήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Optima αναμένει  ένα ισχυρό τρίμηνο, προβλέποντας έσοδα προ εισφορών στα 440,5 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο από 395,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, καθαρά κέρδη 82,9 εκατ. ευρώ από 70,9 εκατ. ευρώ και κέρδη EBITDA 160 εκατ. ευρώ από 143,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, το τελευταίο guidance της διοίκησης του ΟΠΑΠ για κέρδη EBITDA στα 720 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2022 θεωρείται επιτεύξιμο, ενώ ακόμη δίνει σύσταση «buy» για τη μετοχή της εταιρείας με τιμή στόχο τα 17,1 ευρώ και περιθώριο ανόδου 26% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Από την πλευρά της, η Eurobank Equities περιμένει έσοδα 446 εκατ. ευρώ (αυξημένα κατά 13%), κέρδη EBITDA 156 εκατ. ευρώ (αυξημένα κατά 9%) και καθαρά κέρδη 76 εκατ. ευρώ (αυξημένα 5%) για τον ΟΠΑΠ κατά το β’ τρίμηνο. Παράλληλα, προβλέπει ότι οι εργασίες λιανικής θα επανέλθουν στην κανονικότητα, γύρω στο 8% κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα, από -11% το α’ τρίμηνο του 2022.

Οι αναλυτές της Eurobank Equities κάνουν λόγο για ένα αρκετά δυνατό β’ τρίμηνο, το οποίο αναμένεται να επιβεβαιώσει την υπεροχή του ΟΠΑΠ στη δυνατότητα παραγωγής ταμειακών ροών, την ομαλοποίηση των τριμηνιαίων κερδών EBITDA κοντά στα 150 εκατ. ευρώ σε ένα εποχικά αδύναμο τρίμηνο και την ανθεκτικότητα των αποτελεσμάτων, παρά τους μακροοικονομικούς «αντίθετους ανέμους».

Η χρηματιστηριακή «ποντάρει» στη διανομή προσωρινού μερίσματος της τάξης του 0,2 ευρώ ανά μετοχή (έναντι προσωρινού μερίσματος 0,1 ευρώ πέρυσι), η οποία έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την εκταμίευση του τελικού μερίσματος για το 2021 (1,4 ευρώ ανά μετοχή). Τέλος, δίνει σύσταση «buy» στη μετοχή του ΟΠΑΠ, ανεβάζοντας την τιμή στόχο στα 15,9 ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η AXIA, η οποία κάνει λόγο για ομαλοποίηση του επιχειρησιακού περιβάλλοντος και για θετικές τριμηνιαίες επιδόσεις. Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα έσοδα από gaming του ΟΠΑΠ θα ανέλθουν στα 440,5 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο (ετήσια αύξηση 11,3%), τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 159,5 εκατ. ευρώ (αύξηση 11,1%) και τα καθαρά κέρδη θα «αγγίξουν» τα 82,6 εκατ. ευρώ (αύξηση 15%).

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago