Categories: Οικονομία

Χρηματιστήριο: Ασθενική αντίδραση με χαμηλό τζίρο

Ανέκοψε το Χρηματιστήριο το σερί των τεσσάρων πτωτικών συνεδριάσεων ανακάμπτοντας σε ένα βαθμό, ωστόσο η αντίδραση δεν φάνηκε πειστική αφού και σήμερα ο τζίρος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα κάνοντας αισθητή την επιφυλακτικότητα, την απροθυμία ανάληψης ρίσκου και τον προβληματισμό για την περαιτέρω πορεία της αγοράς σε βραχυχρόνιο ορίζοντα.

Οι επενδυτές φαίνονται να ανησυχούν και από την πορεία της πανδημίας τόσο στην Ευρώπη όπου ήδη κάποιες χώρες αναγκάζονται να λάβουν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, όσο και στη χώρα μας όπου καθημερινά καταγράφονται πάνω από 8.000 κρούσματα με υψηλό αριθμό θανάτων ενώ διάχυτη είναι η ανησυχία για το ενδεχόμενη επιβολής νέων μέτρων από την κυβέρνηση η οποία ωστόσο έχει αποκλείσει ένα γενικό lockdown

Ωστόσο, διεθνείς οίκοι συνεχίζουν το μπαράζ θετικών εκθέσεων για την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές του ΧΑ, αλλά δεν βρίσκουν απήχηση στην αγορά, που παραμένει «μουδιασμένη». Σήμερα πήρε τη σκυτάλη η Jefferies, με report όπου αναβαθμίζει την ελληνική αγορά σε «απόλυτα bullish».

Ευρύτερα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 1,06% στις 898,97 μονάδες «βλέποντας» εκ νέου τις 900 μονάδες που αποτελούν πλέον την πρώτη κρίσιμη αντίσταση. Ωστόσο ο τζίρος παρέμεινε στα «ρηχά» καθώς δε ξεπέρασε τα 40 εκατ. ευρώ και πιο συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στα 37,22 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος έφτασε τα 13,57 εκατ. τεμάχια. Ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 1,17% στις 2.158,04 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,74% στις 583,77 μονάδες. Ειδικότερα, στις τράπεζες, η ΕΤΕ έκλεισε με άνοδο 1,74% στα 2,69 ευρώ, με την Alpha Bank να ακολουθεί στο 1,34% και στα 1,10 ευρώ, την Πειραιώς στο +0,66% και τα 1,379 ευρώ και τη Eurobank ηπιότερα στο 0,54% και στα 0,93 ευρώ.

Η Attica Bank συνέχισε την πτωτική πορεία (-29,90%) που έφτασε πλέον στα 0,612 ευρώ, συμπαρασύροντας όλο τον FTSE Mid προς τα κάτω, και συνεχίζοντας στο βαθύ κόκκινο και στο -90% σε τρεις συνεδριάσεις.

Ξεχώρισαν στα blue chips, η Ελλάκτωρ με κέρδη 3,46% στα 1,316 ευρώ, με την Aegean να ακολουθεί στο 3,4% και τα 5,02 ευρώ, και την Motor Oil να κλείνει μια ισχυρή τριάδα με κέρδη 3,18% στα 14,29 ευρώ.

Θετικές κινήσεις σε Μυτιληναίο, Jumbo, και ΟΤΕ ενώ από την άλλη πιέσεις καταγράφηκαν στη μετοχή της ΔΕΗ, έστω και ήπιες, αλλά και σε ΕΧΑΕ ενόψει και της εξόδου της από το δείκτη FTSE Large Cap. Οι δύο μετοχές ήταν οι μόνες από τα blue chips που έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, «ράλι» κατέγραψε η μετοχή της ΑΒΑΞ με κέρδη 6,09% στα 1,08 ευρώ, με τα Πλαστικά Θράκης, το Πλαίσιο και την Autohellas να ακολουθούν με σημαντική άνοδο.

 

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago