Πολιτική

Υποκλοπές: Γιατί ο Μητσοτάκης μίλησε για «σκοτεινές δυνάμεις εκτός Ελλάδος» που θέλουν αποσταθεροποίηση

Τροφή για σενάρια παρέμβασης ξένων δυνάμεων στις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελλάδας και υπόνοιες για εκούσια ή ακούσια εργαλειοποίηση της αντιπολίτευσης και αντιπολιτευόμενων μέσων ενημέρωσης έδωσε η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη χθεσινή του δήλωση για «σκοτεινές δυνάμεις εκτός Ελλάδας» που «επεξεργάζονται οποιοδήποτε σχέδιο αποσταθεροποίησης».

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης, οφείλει να εξηγήσει τι εννοεί. Εάν έχει ενημέρωση για τέτοιου είδους ενέργειες, θα πρέπει να πει με το όνομά τους αυτά τα κέντρα αλλά και γιατί συμβαίνει.

Ο πρωθυπουργός, πρέπει να πει εάν δέχεται πιέσεις, από ποιους και για ποιους λόγους.

Να πει, τι είναι αυτό που κάνει ή δεν κάνει και ορισμένοι μελετούν σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας.

Και αν κάποιες σκοτεινές δυνάμεις εκτός Ελλάδας απεργάζονται οποιοδήποτε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, να ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι και ισχυρή και θεσμικά θωρακισμένη.

Αν και η ακρίβεια των ισχυρισμών του πρωθυπουργού δεν μπορεί να πιστοποιηθεί, η αναφορά του παραπέμπει σε αντίστοιχες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ και του Ορμπάν και απέχει παρασάγγας από προσεγγίσεις των Ευρωπαίων.

Επίσης, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός επιλέγει να θέσει τέτοιο ζήτημα με δημόσια δήλωσή του, λογικό θα ήταν να εκμεταλλευτεί τους θεσμικούς φορείς στους οποίους αναφέρεται και να το θέσει δημοσίως και ευθαρσώς. Διαφορετικά, οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη απειλούν να τροφοδοτήσουν διχαστικές δυναμικές και να ενεργοποιήσουν επικίνδυνα αντανακλαστικά, οδηγώντας σε μια εξόχως τοξική και παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Ταυτόχρονα, βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να θυματοποιήσει εαυτόν, αφήγημα που προωθείται από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, καθώς προωθείται ως στόχος δυνάμεων που επιβουλεύονται την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα.

Όπως και να έχει, ο πρωθυπουργός, οφείλει να πει τι συμβαίνει με αυτό το μείζονος σημασίας θέμα. Αφορά την Τουρκία; Πρόκειται για οικονομικά συμφέροντα που θέλουν κομμάτι από την πίτα του Ταμείου Ανάκαμψης; Αφορά την αντίθεση του στην γερμανική πρόταση για την εξοικονόμηση ενέργειας;

Το δημοσίευμα

Σε άρθρο του, ο διευθυντής της εφημερίδας «Εστία», Μανώλης Κοτάκης, η οποία κινείται παραδοσιακά στον δεξιό χώρο, αλλά έχει επικρίνει πολλάκις την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σκιαγραφεί ένα πλαίσιο οικονομικού “εκβιασμού” από τους Ευρωπαίους οι οποίοι ερίζουν και απαιτούν παρεμβάσεις στην κατανομή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης υπέρ δικών τους εταιριών.

Σε μια αποστροφή του, μάλιστα, αναφορικά με την έρευνα Κουκάκη για τις χρηματοδοτήσεις Ελλήνων εφοπλιστών από τις τράπεζες, αναφέρει ότι το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο έχει αποτελέσει διαχρονικά στόχο γερμανικών κέντρων εξουσίας.

Το δημοσίευμα, μάλιστα καταλήγει, αφήνοντας υπόνοιες για τις “εθνικές ανησυχίες” του Γρηγόρη Δημητριάδη, για τα κέντρα που επιβουλεύονται την κυβέρνηση και για το θάρρος του πρωθυπουργού που καταβάλλει προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο για να σώσει την κυβέρνηση.

Ειδήσεις σήμερα

Υποκλοπές: Σενάρια Χίτσκοκ πλέκει στον πανικό του ο Μητσοτάκης – Σκοτεινές δυνάμεις και συμφέροντα θέλουν να τον ρίξουν

Ν. Ανδρουλάκης για Αμπντουλχαμίτ Χαν: Δεν αποδίδει η πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας, απαιτούμε έμπρακτη αλληλεγγύη από την Ε.Ε.

Politico για τη δήλωση του πρωθυπουργού: «Διαλεκτική μετατόπιση ευθυνών» επιχείρησε ο Μητσοτάκης – Οι ειρωνείες και τα ερωτήματα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago