Απόψεις

Υποκλοπές: Σενάρια Χίτσκοκ πλέκει στον πανικό του ο Μητσοτάκης – Σκοτεινές δυνάμεις και συμφέροντα θέλουν να τον ρίξουν

Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε από τον πρωθυπουργό, στην προσπάθεια που κάνει για να βγει από το κάδρο ευθυνών για τις παρακολουθήσεις.

Στη δημόσια δήλωσή του μίλησε για «σκοτεινές δυνάμεις εκτός Ελλάδας» που «επεξεργάζονται οποιοδήποτε σχέδιο αποσταθεροποίησης».

Αναμένουμε με αγωνία την επόμενη δημόσια δήλωσή του. Μάλλον θα μας πει και για το κάστρο που συναντήθηκαν οι ισχυροί του κόσμου, μια νύχτα του Αυγούστου, προκειμένου να βρουν τρόπο να ρίξουν τον ευρωπαίο ηγέτη, που φοβούνται όλοι στην ΕΕ για τις απόψεις του και τις αποφάσεις του υπέρ των ευάλωτων ομάδων.

Άλλωστε, οι… σκοτεινές δυνάμεις, τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα δεν μπορούν να ανεχτούν έναν πρωθυπουργό που βάζει ΒΕΤΟ για τους εφοπλιστές, που ενισχύει ολιγάρχες και αισχροκέρδεια. Πώς να αντέξουν οι ισχυροί του κόσμου, έναν ηγέτη, που δίνει αγώνα καθημερινά για να φτωχοποιήσει τον λαό του; Για να κάνει τους πλούσιους, πλουσιότερους. Πώς να ανεχτούν την πώληση της ΛΑΡΚΟ; Το ξεπούλημα των ασημικών της χώρας;

Έδωσε 7,5 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεις για να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά. Ούτε αυτό τον άφησαν τα συμφέροντα να το υλοποιήσει. Με δυσκολία κατάφερε να φτάσουν τα λεφτά στους εκλεκτούς του.

Από την άλλη. Τα μέσα ενημέρωσης. Τον χτυπούν αλύπητα καθημερινά. Γι’ αυτό φτάσαμε στην 108η θέση της ελευθεροτυπίας. Πάλεψε με τη «λίστα Πέτσα» για να αποκαταστήσει την ελευθερία του Τύπου. Μάταια. Δεν δέχτηκε κανείς να τον υπερασπιστεί (τόσα αντιπολιτευόμενα μέσα έχουμε να δούμε απ’ τη χούντα).

Η κεντρική φιγούρα στο κάδρο των υποκλοπών

Πέρα από τη σκωπτική προσέγγιση, τα πράγματα είναι σοβαρά. Ο κ. Μητσοτάκης, πλέκει Χιτσκοκικά σενάρια που στοχεύουν στην έξοδό του από το κάδρο των ευθυνών. Και δυστυχώς για τον ίδιο, έγινε ο πρωθυπουργός που… χουντοποίησε τη Δημοκρατία και ρεζίλεψε τη χώρα διεθνώς. Φυσικά δεν ξανακούσαμε από τη ΝΔ να μας λένε για τον ηγέτη διεθνούς κύρους που τον σέβονται όλοι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έως σήμερα λειτούργησε με ιδιοκτησιακού τύπου αντίληψη. Σε όλα. Όχι μόνο με την ΕΥΠ. Αποφάσιζε μόνος του για τα εξοπλιστικά προγράμματα, αφήνει τα κόμματα ανενημέρωτα και γενικώς είναι ο Όρμπαν των Βαλκανίων, που ζήλεψε τη… Δημοκρατία του Ερντογάν.

Κατά τα λοιπά, για το θέμα που τον «καίει» πολιτικά δηλώνει ανήξερος και πετάει από το καράβι το προσωπικό.

Ο ανιψιός Δημητριάδης, παραιτήθηκε λόγω τοξικού κλίματος, αλλά και γιατί ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Ο Κοντολέων, που είναι προσωπική επιλογή Μητσοτάκη, έκανε λάθος. Όλοι ευθύνονται εκτός από τον ίδιο. Ο πανικός μιλάει μέσα από τις πράξεις του.

Ωστόσο, όσες επιλογές του κι αν ενοχοποιήσει, κάποιοι φεύγουν μόνοι τους. Σύντομα θα είναι μόνος του.

Όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν τις παρακολουθήσεις και τις υπεκφυγές Μητσοτάκη στη δήλωσή του, πρώτο θέμα.

Δεν θα αναφερθώ σε όσα δεν είπε για το παράνομο λογισμικό και τις δικαιολογίες του, γιατί είναι πλέον γνωστά. Τα ακούσαμε και καταλάβαμε.

Την απάντηση την έχει δώσει η Google από τον Μάιο

Το Politico επανέρχεται με σκληρή κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό. Τον ειρωνεύεται και του βάζει σειρά ερωτημάτων για όσα είπε και όσα δεν είπε.

Επίσης παραθέτει την έκθεση της ομάδας ανάλυσης απειλών της Google από τον Μάιο που τόνιζε ότι είναι «πιθανό» πως «οι υποστηριζόμενοι από την κυβέρνηση παράγοντες» στην Ελλάδα έχουν αγοράσει λογισμικά για να χακάρουν τηλέφωνα με σκοπό την παρακολούθηση. Είναι πασιφανές, ότι που οδηγούν οι αποκαλύψεις.

Φοβούνται ότι παρακολουθούνται και στελέχη της ΝΔ

Ακόμη και στελέχη της ΝΔ φοβούνται πως ενδέχεται να είναι θύματα του παράνομου λογισμικού Predator. Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που εκτιμούν ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες αποκαλύψεις.

Δεν τον στηρίζουν ούτε οι υπουργοί του

Επίσης, δεν είναι τυχαία η σιγή ιχθύος που τηρούν έως σήμερα, οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης και πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ.

Πέραν του κυβερνητικού εκπροσώπου και ελάχιστων εξαιρέσεων, είναι πλέον εμφανές ότι τα περισσότερα «γαλάζια» στελέχη αποφεύγουν να τοποθετηθούν για το θέμα. Η επιβεβαίωση δε, ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε επί τρείς μήνες το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη επέτεινε την «αφωνία» τους.

Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες διαρροές, στελέχη της ΝΔ εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην καλύψουν τον κ. Μητσοτάκη και να περάσουν απέναντι, διαχωρίζοντας τη θέση τους, προκειμένου –όπως λέγεται- να σώσουν το κόμμα από την καταιγίδα που έρχεται.

Ειδήσεις σήμερα

Politico για τη δήλωση του πρωθυπουργού: «Διαλεκτική μετατόπιση ευθυνών» επιχείρησε ο Μητσοτάκης – Οι ειρωνείες και τα ερωτήματα

Φθινόπωρο πολιτικών εξελίξεων – Κυρίαρχο το σκάνδαλο των υποκλοπών

Γιώργος Βούλγαρης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago