Categories: Πολιτική

«Κλειδώνουν» νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους για να σωθούν τα Χριστούγεννα

Το τοπίο που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας με την πορεία της πανδημίας δεν επιτρέπει μεγάλη αισιοδοξία καθώς τα δεδομένα και οι «σκληροί» δείκτες της επιδημίας σε συνδυασμό με την απόφαση του υπουργείου Υγείας, την Τρίτη για περιορισμό έως και 80% των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων στο ΕΣΥ και στις ιδιωτικές κλινικές για να δοθεί προτεραιότητα στη νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη covid-19, παραπέμπουν ξανά  σε προηγούμενα επιδημικά κύματα, όπως πέρυσι τον Νοέμβριο και λίγο αργότερα τον περασμένο Μάρτιο.

Η κυβέρνηση επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι δεν τίθεται ζήτημα lockdown ή νέων περιοριστικών μέτρων για τους εμβολιασμένους, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται νέα ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους το αμέσως προσεχές διάστημα τα οποία μάλιστα, ενδεχομένως θα τεθούν σε ισχύ  από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Υπό το πρίσμα αυτό, εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρειάζεται rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ αλλά και η επαναφορά της εφαρμογής του click away, δηλαδή να έχουν τη δυνατότητα οι ανεμβολίαστοι να ψωνίζουν μόνο έξω από τα καταστήματα, ενώ οι εμβολιασμένοι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν κανονικά όπως ισχύει σήμερα. Επιπροσθέτως,  υπάρχει συζήτηση για χρήση διπλής μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς κάτι το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στην επιτροπή των ειδικών. 

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σταθερά υπό μεγάλη πίεση τις τελευταίες μέρες καθώς οι εισαγωγές ξεπερνούν τις 400 κάθε μέρα. Στο μεταξύ την Τρίτη είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με 2114 και 1472, νέες μολύνσεις αντίστοιχα ενώ τα κρούσματα σε όλη τη χώρα ξεπέρασαν και πάλι τις 8.000 με τις διασωληνώσεις να αυξάνονται ραγδαία.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση, καθώς φαίνεται, δεν θέλει να λάβει άλλα μέτρα για τους εμβολιασμένους και θέλει να εστιάσει στους ανεμβολίαστους. Ωστόσο, όλα θα κριθούν από την εξέλιξη της πανδημίας τις επόμενες ημέρες. Κομβικής σημασίας είναι το πότε θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται η κατάσταση. Εάν δηλαδή επιβεβαιωθεί το καλό σενάριο που θέλει την αποκλιμάκωση στις αρχές Δεκεμβρίου ή αν αυτή θα μεταφερθεί για αργότερα μετά τις γιορτές. Κατά συνέπεια, στις αρχές του επόμενου μήνα θα γνωρίζουμε πως θα κάνουμε Χριστούγεννα.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago