Categories: Πολιτική

Ποιο είναι το αγκάθι των δημοσκοπήσεων για τις εσωκομματικές του ΚΙΝΑΛ;

Όσο πλησιάζουν οι μέρες των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον της πολιτικής σκηνής και επιπλέον βγαίνουν σχεδόν κάθε μέρα νέες δημοσκοπήσεις. Μέχρι στιγμής, τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ότι την μάχη των έξι υποψηφίων καθορίζουν τρεις, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στην υποψηφιότητα του πρώην υπουργού, κρίσιμος ο ρόλος του Νίκου Ανδρουλάκη που μοιάζει να είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί στον β’ γύρο, ενώ άλλες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στην παράσταση νίκης προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η αλήθεια είναι όμως, ότι ακόμη και οι δημοσκοπικές εταιρείες παραδέχονται ότι υπάρχει μια δυσκολία για την ακρίβεια των αποτελεσμάτων. Και αυτό, όπως εξηγούν αρκετοί, είναι ότι το δείγμα είναι είτε μικρό είτε δεν είναι αντιπροσωπευτικό για τους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής. Αυτό όπως εξηγούν, δεν βοηθάει ώστε να είναι μια καθαρή εικόνα.
Έμπειροι δημοσκόποι μάλιστα, εξηγούν ότι ένα ασφαλές συμπέρασμα για τις εσωκομματικές εκλογές, θα χρειαζόταν ένα ερωτηματολόγιο με 13.000 πολίτες, ώστε ένα μεγάλο ποσοστό να είναι ψηφοφόροι της κεντροαριστερής παράταξης.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι αρκετοί από τους υποψηφίους σχολιάζουν αιχμηρά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, το περιβάλλον του σημειώνει με νόημα πως και παλιότερα δημοσκοπήσεις έδειχναν άλλον νικητή ωστόσο, οι πολίτες έκαναν διαφορετικές επιλογές και μάλιστα με εντυπωσιακά ποσοστά διαφοράς.

Άλλοι, όπως ο Χάρης Καστανίδης, στην ομιλία του στα Γιάννενα, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι: «οι πολίτες πρέπει να επαγρυπνούν, γιατί χρησιμοποιούνται μέθοδοι χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Αφού αρχικώς στήθηκε σειρά δημοσκοπήσεων, ακολούθησαν συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία με βάση τα «αξιόπιστα» στοιχεία των δημοσκοπήσεων φιλοξενούν ή απορρίπτουν υποψηφίους, σύμφωνα με τις «δημοσκοπικές υποδείξεις» διαφόρων συμφερόντων».

Με την σειρά του και ο Παύλος Χρηστίδης, σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι, «αν οι δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές έδειχναν τον δρόμο, σήμερα πρόεδρος της ΝΔ θα ήταν ο κ. Μεϊμαράκης».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago