Πολιτική

«Διευκολύνετε ΡΚΚ και γκιουλενιστές»- Η Άγκυρα κάλεσε για εξηγήσεις τον Έλληνα πρέσβη, απορρίπτει τις κατηγορίες η Αθήνα

Για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας,κάλεσε η Άγκυρα τον Έλληνα πρέσβη  Χριστόδουλο Λάζαρη  όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Ως αιτία αναφέρεται «η παροχή διευκολύνσεων στην Ελλάδα σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, η FETÖ και η DHKP-C, τις οποίες η Τουρκία καταπολεμά, καθώς και η δράση του PKK που οργανώθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα».

Όπως ειπώθηκε στον πρέσβη, οι «προαναφερθείσες οργανώσεις διεξάγουν εύκολα δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης στην Ελλάδα και ότι η Ελλάδα θεωρείται ολοένα και περισσότερο ως ασφαλές καταφύγιο για «κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία».

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, στον κ. Λάζαρη παρουσιάστηκε  το παράδειγμα του στρατοπέδου του Λαυρίου, όπου «οι τρομοκράτες που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας επωφελούνται από κάθε είδους υλικοτεχνική υποδομή και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης».

Τέλος, οι Τούρκοι εξέφρασαν τις «ανησυχίες τους, σχετικά με την ασφάλεια των τουρκικών αντιπροσωπειών και των πολιτών στην Ελλάδα και η τουρκική πλευρά επανέλαβε τις προσδοκίες που έχει για αποτελεσματική συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.που απορρέουν από τις σχέσεις γειτονίας και το διεθνές δίκαιο».

Οικονόμου: Ανυπόστατες οι κατηγορίες

«Τελείως ανυπόστατες οι κατηγορίες, δεν έχει καμία σχέση η χώρα με όλα αυτά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει την κλήση του Έλληνα πρέσβη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο» και «το τελευταίο διάστημα έχει συναντήσει την καταδίκη από όλο τον δυτικό κόσμο, παρά τα προσωρινά φάλτσα κάποιων». «Η στάση της Τουρκίας αντανακλά την απογοήτευση και την ανησυχία τους Ερντογάν για την αναβάθμιση της Ελλάδας και την αναγνώριση του γεωστρατηγικού της ρόλου», είπε.

Για τα νησιά, τόνισε ότι η ελληνική κυριαρχία δεν δεν αμφισβητείται από κανέναν και όποιος φέρνει τέτοιους ισχυρισμούς δεν έχει καμία τύχη να γίνουν αποδεκτοί από τρίτους. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Ταυτόχρονα, Ελληνικές διπλωματικές πηγές απαντούσαν: «Αναφορικά με πρόσφατες κατηγορίες της Τουρκίας για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, τις απορρίπτουμε εν τω συνόλω τους καθώς είναι αβάσιμες και αναληθείς. Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης για Τουρκία: «Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράλογο και το παράνομο»

Ξενογιαννακοπούλου: Eσκεμμένη παραπληροφόρηση και στοχοποίηση – Τι απαντά στον Νίκο Ανδρουλάκη

Novartis: Εισαγγελική παρέμβαση και πολιτική αντιπαράθεση για την καταγγελία Τουλουπάκη περί παραποίησης εγγράφου

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago