Πολιτική

Η πρόταση Τσίπρα για το νέο Εκτελεστικό Γραφείο

Ποια είναι τα τρία μέλη που θα συμπληρώσουν τους δύο γραμματείς, τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τον εκπρόσωπο Τύπου.

Πρόταση για την στελέχωση του οργάνου παρακολούθησης της πολιτικής του κόμματος υπέβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Πρόκειται για τρία πρόσωπα που θα συμπληρώνουν τους τους δύο γραμματείς (Ράνια Σβίγκου, Γιώργο Βασιλειάδη), τον εκπρόσωπο Τύπου (Νάσο Ηλιόπουλο) και την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Όλγα Γεροβασίλη) και είναι σύμφωνα με την πρόταση του Αλ. Τσίπρα οι: Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Θα στελεχώσουν ένα ολιγομελές Εκτελεστικό Γραφείο που θα αναλάβει την καθημερινή λειτουργία παρακολούθησης της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως ορίζει το νέο καταστατικό.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κόμματος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έκανε αναφορά (σύμφωνα με κομματικές πηγές) σε «νέα κατάσταση και νέα καθήκοντα», εκτιμώντας πως «οι εξελίξεις τρέχουν και δεν έχουμε χρόνο».

«Πρέπει να αναδιατάξουμε άμεσα το κόμμα και να προχωρήσουμε σε χρεώσεις καθηκόντων τόσο στην ΠΓ όσο και στην Κεντρική Επιτροπή. Πρέπει να βάλουμε άμεσα μπροστά την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος. Και φυσικά, να εντείνουμε το σχεδιασμό πολιτικής με το βλέμμα προς τα έξω, προς την κοινωνία και όχι προς τα μέσα, όχι ενδοσκόπηση», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας λόγο για «μία πρωτόγνωρη κοινωνική κρίση που θα φέρει σύντομα και πολιτικές εξελίξεις».

«Εκλογές, ακόμα και νωρίς τον Σεπτέμβρη»

Ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε πως «η απόφαση του κ. Μητσοτάκη, όσο και αν προσπαθεί να πείσει πως θα εξαντλήσει την θητεία του, είναι να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο, ακόμα και νωρίς τον Σεπτέμβρη, για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση από την ακρίβεια» εξηγώντας πως για αυτόν τον λόγο ο πρωθυπουργός επιλέγει «να αλλάξει ατζέντα από την σαρωτική ακρίβεια που καθιστά αβίωτη τη ζωή των πολιτών» επενδύοντας «σε τεχνητή ένταση και ψευδεπίγραφα λαϊκιστικά διλήμματα».

Έκρινε αναγκαία τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «γιατί έχουμε εισέλθει σε μία κοινωνική κρίση διαρκείας που οφείλεται σε αποφάσεις και πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στον παραλογισμό αποφάσεων της ΕΕ, στον πόλεμο στην Ουκρανία που μετατρέπεται σε συνολική κρίση της Ευρώπης μέσα από τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού» και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του κόμματος, οι οποίες αφορούν: την οργανωτική ανασυγκρότηση και κυρίως πώς θα ενταχθούν στις γραμμές του κόμματος τα 110.000 νέα μέλη, τη συγκρότηση ισχυρών και ανταγωνιστικών ψηφοδελτίων με το βασικό κορμό τους να ανακοινώνεται μέχρι τα τέλη Ιουλίου και, τέλος, την ανάδειξη του κυβερνητικού προγράμματος για τα μέτρα άμεσης εφαρμογής και υλοποίησης από μία προοδευτική κυβέρνηση.

«Στη ΔΕΘ, αρχές Σεπτέμβρη, θα πρέπει να ανακοινώσουμε ένα δομημένο, ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό κυβερνητικό πρόγραμμα, ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να κατανοήσει τι θα σημαίνει στη ζωή και στη καθημερινότητά του η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η προοδευτική κυβέρνηση», είπε ο Αλ. Τσίπρας ενώ τόνισε πως «παράλληλα με αυτές τις άμεσες προτεραιότητες πρέπει να ενισχυθεί η δουλειά που γίνεται σε τρία κομβικά πεδία: στη νεολαία, στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Πρότεινε δε πως για κάθε ένα από τα παραπάνω θέματα να γίνει ξεχωριστή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το επόμενο διάστημα και παράλληλα, να οργανωθούν δύο μεγάλες εκδηλώσεις της νεολαίας, στα τέλη Αυγούστου, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago