Αθλητικά

Η Premier League θα ερευνήσει τον ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ Φόρεστ, Ευάγγελο Μαρινάκη

Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Ευάγγελος Μαρινάκης, θα αντιμετωπίσει έλεγχο από την Πρέμιερ Λιγκ μετά την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Έλληνας μεγιστάνας της ναυτιλίας κρίθηκε ικανός να είναι ιδιοκτήτης ενός συλλόγου από την EFL προτού ολοκληρώσει την αγορά της Νότιγχαμ ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών πριν από πέντε χρόνια, παρά το γεγονός ότι ήταν αντικείμενο πολλαπλών ερευνών για φερόμενους στημένους αγώνες και τον συσχετισμό του με την υπόθεση του Noor One. Ωστόσο, η Πρέμιερ Λιγκ θα κάνει τα κριτήριά της πιο αυστηρά καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την απειλή μιας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής.

Το 2019 ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού κατηγορήθηκε για στημένους αγώνες και συμμετοχή σε εγκληματικές συμμορίες προτού αθωωθεί από το Εφετείο δύο χρόνια αργότερα και πέρυσι Έλληνας δικαστής έκρινε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για το Noor One.

Η UEFA ξεκίνησε επίσης έρευνα για τους στημένους αγώνες, αλλά σε αντίθεση με τις ελληνικές αρχές δεν απήγγειλε κατηγορίες.

Η Πρέμιερ Λιγκ έχει ανησυχίες για το θέμα αυτό και επικοινώνησε με την EFL μετά την άνοδο της Φόρεστ στα πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ. Ο 54χρονος Μαρινάκης, ο οποίος μεγάλωσε μια μικρή οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση σε έναν τεράστιο στόλο δεξαμενόπλοιων και πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων λιρών, δεν φαίνεται να παραβιάζει κανέναν από τους όρους αποκλεισμού της Premier League, οι οποίοι περιλαμβάνουν ποινικές καταδίκες, έκπτωση του δικαιώματος του διευθυντή ή υπόκειται σε διαδικασία αφερεγγυότητας.

Η νομική υπηρεσία της Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο, θέλει να εξακριβώσει εάν υπάρχουν στοιχεία ότι ο Μαρινάκης είχε εμπλακεί σε συμπεριφορά στο εξωτερικό που θα είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό το στοιχείο συνέβαλε στη μεγάλη καθυστέρηση στην εξαγορά της Νιούκαστλ από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, λόγω ανησυχιών για διασυνδέσεις με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Δεν τίθεται θέμα άρνησης της ανόδου της Νότιγχαμ Φόρεστ, καθώς ο έλεγχος των ιδιοκτητών περιλαμβάνει πρόβλεψη για τους αποκλεισμένους μετόχους να έχουν χρόνο να εκχωρήσουν το μερίδιό τους σε ένα κλαμπ.

Η επιθυμία να αποφευχθεί η ρύθμιση οδήγησε την Πρέμιερ Λιγκ να εξετάσει το ενδεχόμενο ενίσχυσης του ελέγχου συμπεριλαμβάνοντας τομείς όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ηθικά ζητήματα. Εκτός από το να ισχύει πριν από την εξαγορά, ισχύει και μετά την προώθηση ενός συλλόγου.

Πηγή: Dailymail
ΕΡΤ

Επιμέλεια-Μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago