Η κυβέρνηση διαψεύδει επισήμως τις πληροφορίες που φέρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχεδιάζει ανασχηματισμό, αλλά οι «διαδρομιστές» των κυβερνητικών γραφείων επιμένουν ότι το ενδεχόμενο αλλαγών στα υπουργεία είναι ισχυρό. Ωστόσο θα εξαρτηθεί από τα σχέδια του πρωθυπουργού για εκλογές. Εάν δηλαδή πρόκειται να αιφνιδιάσει με κάλπες το φθινόπωρο, ο ανασχηματισμός ίσως δεν έχει νόημα. Αντιθέτως, εάν οι εκλογές πάνε για το τέλος της 4ετία, τότε οι αλλαγές γίνονται εξαιρετικά πιθανές.
Το θέμα είναι όμως ότι και πάλι οι όποιες διορθωτικές παρεμβάσεις δεν είναι μία εύκολη εξίσωση για τον κ. Μητσοτάκη. Κυρίως διότι υπάρχουν δύο κατηγορίες υπουργών που δείχνουν αμετακίνητοι. Οι θεωρούμενοι από το Μαξίμου επιτυχημένοι – και πράγματι το πρωθυπουργικό επιτελείο αξιολογεί θετικά πολλούς υπουργούς – και εκείνοι που για πολιτικούς, εσωκομματικούς λόγους θα ήταν παρακινδυνευμένο να μετακινηθούν, έστω κι αν ο πρωθυπουργός θα προτιμούσε άλλους στις θέσεις τους (πχ. Στο υπουργείο Εξωτερικών).
Εάν τελικά ο κ. Μητσοτάκης πάει σε ανασχηματισμό, η προσοχή του είναι επικεντρωμένη, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, σε δύο μεγάλα υπουργεία. Στο Ανάπτυξης και το Ενέργειας.
Στο πρώτο διότι η παρουσία του Άδωνη Γεωργιάδη ενοχλεί πλέον έντονα το Μαξίμου, καθώς ο λαλίστατος υπουργός όχι μόνο επέδειξε αδυναμία να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, αλλά και γιατί η ρητορική του και οι αλλεπάλληλες τηλεοπτικές του εμφανίσεις θεωρούνται απωθητικές και ζημιογόνες για την κυβέρνηση. Αλλά είναι προφανές ότι τυχόν απομάκρυνσή του θέλει ειδικό χειρισμό και πάντως εκτιμάται ότι θα πρόκειται για μετακίνηση σε άλλο πόστο (ποιο όμως;) και όχι για εκπαραθύρωση από το σχήμα, διότι τότε θα υπάρξει πιθανόν άλλο πολιτικό πρόβλημα, που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς.
Για τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα υπάρχει διάχυτη απογοήτευση σχετικά με τις καθυστερημένες παρεμβάσεις του στο μέτωπο της ενεργειακής κρίσης και το γεγονός ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν μετατραπεί σε αχίλλειο πτέρνα για την κυβέρνηση. Εξετάζεται μάλιστα και όχι μόνο το βασικό σενάριο να απομακρυνθεί, αλλά και ένα πιο ήπιο εναλλακτικό, αυτό της διάσπασης του υπουργείου και τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων του κ. Σκρέκα.
Επιφυλακή σε Έβρο και Αιγαίο φέρνει η κλιμάκωση της έντασης από τον Ερντογάν
Ο Ερντογάν κόβει τις γέφυρες με την Ελλάδα: Δεν θα ξαναμιλήσω ποτέ με τον Έλληνα πρωθυπουργό
Στην Κομισιόν την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο για τη συγκράτηση των τιμών στο ρεύμα
Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…
Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…
Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…
Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…