Πολιτική

Λογαριασμοί ρεύματος – Επιστροφή των 600 ευρώ: Άλλα λέει ο Σταϊκούρας – Άλλα λόγια ο Οικονόμου

Άλλα λέει ο Γιάννης Οικονόμου και άλλα ο Χρήστος Σταϊκούρας – «Ας πουν την αλήθεια στους πολίτες, η εξαπάτηση θα αποκαλυφθεί» τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος

Χαμένη στα μαθηματικά φαίνεται ότι είναι η κυβέρνηση μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα μέτρα στήριξης στο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς δεν βγαίνουν τα νούμερα για τους δικαιούχους της επιστροφής έως 600 ευρώ.

Το θέμα ανέδειξε από νωρίς το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι το μέγεθος της πολιτικής απάτης θα αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς, φέρνοντας σε αμηχανία τον Γιάννη Οικονόμου.

«Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε χθες 600€ αναδρομικά σε κάθε καταναλωτή. Μόνο που σήμερα κοστολογεί το μέτρο στα 280 εκ. ευρώ για 4,2 εκ. καταναλωτές. Όποιος κάνει τη διαίρεση καταλαβαίνει το μέγεθος της πολιτικής απάτης που θα αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανάρτησή του στο Twitter. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέφυγε σε ευφυολογήματα μιλώντας για «Tsipronomics» και σημείωσε ότι δικαιούχοι «ίναι όσοι έχουν μέχρι 45.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα από τα νοικοκυριά τα οποία δεν είχαν καλυφθεί από τις εκπτώσεις, που ήδη έχουν δοθεί από το κράτος και τους παρόχους και όχι 4,2 εκ. που είναι το σύνολο των νοικοκυριών».

Ωστόσο το πρωί κατά την εξειδίκευση των μέτρων ο Χρήστος Σταϊκούρας είχε πει άλλα, τονίζοντας ότι «το ποσοστό επιδότησης αφορά νοικοκυριά με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ, δηλαδή των 95% των νοικοκυριών».

Μετά από το νέο κυβερνητικό μπάχαλο, ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε ότι «ο κ. Οικονόμου έχει αρχίσει να μαζεύει τα περί 600 ευρώ. Ας πουν την αλήθεια στους πολίτες, η εξαπάτηση θα αποκαλυφθεί». Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι «μπορεί ο κ. Οικονόμου να μην μιλάει με τον κ. Σταϊκούρα γιατί έχουν κόντρα από παλιά, αλλά ας κάνει ένα κόπο να διαβάσει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, με βάση την οποία η επιδότηση θα αφορά το 95% των νοικοκυριών και ας ξανακάνει τα μαθηματικά του».

Εμείς λέμε το απλό: Με 280 εκατ. ευρώ κονδύλι για τα αναδρομικά σε 4,2 εκατ. καταναλωτές που έχουν πληρώσει ήδη χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμούς ρεύματος, σύντομα θα αποκαλυφθεί η πολιτική εξαπάτηση του κ. Μητσοτάκη.

Αν πάλι έχουν αρχίσει να τα μαζεύουν για τα 600 ευρώ, γιατί αποκαλύπτεται το επικείμενο φιάσκο, ας πουν την αλήθεια στους πολίτες».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago