Προβάδισμα Μακρόν σε στοιχήματα και δημοσκοπήσεις – Πάνω απο 90% η πιθανότητα επανεκλογής του την Κυριακή

Περισσότερες από 90% οι πιθανότητες έχει ο Εμμανουέλ Μακρόν να κερδίσει την μονομαχία των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, έναντι της Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με τα πρακτορεία στοιχημάτων, μετά το προεδρικό Debate της Τετάρτης.

Το προβάδισμα του Μακρόν στις δημοσκοπήσεις όσο περνάνε οι μερες απο τον πρώτο γύρο αυξάνεται καθημερινά και βρίσκεται πάνω από 55% έναντι 45% υπέρ της αντιπάλου του, με αποκορύφωμα την άμεση δημοσκόπηση μετά την τηλεμαχία, που τον ανέδειξε νικητή της τηλεοπτικής αναμέτρησης με 59%. Ακόμα και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, συνεχίζουν να δίνουν καθαρό προβάδισμα στον Μακρόν, με τον Γάλλο πρόεδρο να συγκεντρώνει το 57% των ψήφων σε έρευνα των OpinionWay και Kea Partners, για λογαριασμό της Les Echos και του Radio Classique, ενώ το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο αναμένεται να φθάσει το 72%.

Την ίδια ώρα οι στοιχηματικοί ιστότοποι όπως η William Hill και η Paddy Power δίνουν πιθανότητες 90,9% με απόδοση 1,10 για επανεκλογή του νυν Γαλλου προέδρου, ενώ το Betfair Exchange δίνει 92,6% και η Ladbrokes 94,1%.

Ωστόσο, οι υψηλές πιθανότητες υπέρ ενός πολιτικού γεγονότος δεν αποτελούν και εγγυήσεις για το τελικό αποτέλεσμα. Το 2016, για παράδειγμα, τα στοιχήματα ήταν συντριπτικά υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Την ημέρα της ψηφοφορίας, η Betfair είχε δώσει 88,5% πιθανότητες νίκης, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ανάποδο.

Πάντως για την ώρα, δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια ανησυχία ούτε στα στοιχήματα, ούτε στις αγορές

Και ενώ οι γαλλικές χρηματοπιστωτικές αγορές γνώρισαν κάποια αστάθεια πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών, όταν η Λεπέν συγκέντρωνε το 48,5% των προθέσεων ψήφου σε δημοσκοπήσεις, το προβάδισμα του Μακρόν πλέον , φαίνεται να καθησύχασε τους επενδυτές, με τους γαλλικούς δείκτες χθες , μετά την τηλεμαχία, να κινούνται «στο πράσινο».

Το ευρώ έχει παραμείνει κάτω από τα επίπεδα του 1,10 $, πάνω από το χαμηλό πανδημίας περίπου 1,0650 $, ενώ η ευρέως παρακολουθούμενη διαφορά απόδοσης των γαλλικών και γερμανικών ομολόγων έχει διαμορφωθεί γύρω στις 45 μονάδες βάσης, πολύ κάτω από τα υψηλά άνω των 80 μονάδων βάσης που παρατηρήθηκαν πριν από τις προηγούμενες εκλογές του 2017.

Ο Emmanuel Cau, επικεφαλής της ευρωπαϊκής στρατηγικής μετοχών της Barclays, προειδοποίησε για τον εφησυχασμό μεταξύ των επενδυτών.

«Μια καθυστερημένη μετατόπιση δεν μπορεί να προεξοφληθεί δεδομένου του μεγάλου αριθμού αναποφάσιστων ψηφοφόρων», έγραψε σε σημείωμα του, προσθέτοντας ότι η διαφορά θα είναι πιθανότατα πιο μικρή από το 2017, όταν ο Μακρόν κέρδισε περίπου τα δύο τρίτα των ψήφων.

«Μια νίκη της Λεπέν θα σήμαινε οικονομική αβεβαιότητα για τη Γαλλία και την ΕΕ, επομένως βλέπουμε τους κινδύνους να κινούνται προς τα κάτω, καθώς το ασφάλιστρο κινδύνου γύρω από τις γαλλικές εκλογές που είναι ενσωματωμένο στις αγορές αυτή τη στιγμή φαίνεται σχετικά μικρό », είπε ο Cau.

Ειδήσεις σήμερα

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago