Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Ανοιχτός σε συνεργασίες με προγραμματικές συγκλίσεις – Όχι συγκυβέρνηση για διανομή εξουσίας

Απαντήσεις στις προσκλήσεις συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απο τον Αλέξη Τσίπρα στο συνεδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ξεκινησε την Πέμπτη, αλλά και απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που παρακολουθεί το κόμμα του να καταγράφει πτωτική πορεία δημοσκοπικά, έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο.

«Και τα δύο κόμματα και οι ηγεσίες τους, βλέπουν ο ένας ότι η αυτοδυναμία του κουνάει το μαντήλι, και ο άλλος ότι δεν έχει καμία τύχη να είναι πρώτο κόμμα. Η άνοδος της παράταξής μας τους κάνει να βάζουν άλλα σενάρια στο τραπέζι. Αυτός που θα καθορίσει τι θα γίνει στην πατρίδα μας είναι ο ελληνικός λαός. Εγώ ζητώ από τους Έλληνες να μας τιμήσουν ώστε με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ να γνωρίζουν ότι η πρωθυπουργία Τσίπρα και Μητσοτάκη θα αποτελούν παρελθόν. Αντί να λύσουν προβλήματα, άθροισαν στον ελληνικό λαό καινούργια προβλήματα.  Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαίρεσαν τον ελληνικό λαό», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Θέλουμε ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε τις προτάσεις μας. Όσο πιο ισχυροί είμαστε, σενάριο πρωθυπουργίας Μητσοτάκη ή Τσίπρα δε θα υπάρξει», πρόσθεσε, λέγοντας ότι «συγκυβερνήσεις για διανομή καρεκλών και εξουσίας δε θα κάνω. Υπάρχουν με όλα τα κόμματα σημεία που συμφωνούμε. Δεν μπορεί ο πολιτικός λόγος να είναι θεωρητικός ή γενικόλογος».

Απαντώντας πιο συγκεκριμένα στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα, και ερωτηθείς για την αλλαγή, που κυριαρχεί στα συνθήματα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης έβαλε στο κάδρο τον Παύλο Πολάκη λέγοντας πως «όταν σε ένα συνέδριο αποθεώνεται ο κ. Πολάκης είναι δείγμα αλλαγής και πολιτικής κατεύθυνσης; Και άλλοι άνθρωποι μίλησαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν αποθεώθηκε όπως ο κ. Πολάκης. Δυστυχώς δε συγκλίνουν οι προτεραιότητές μας. Ο διχαστικός λόγος για εμάς πρέπει να τεθεί στο περιθώριο. Το θέμα είναι ποιος έχει καθαρές απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα της χώρας», κατέληξε.

Σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εξαπέλυσε βολές κατά των επιλογών της, λέγοντας πως, «έχουμε μια κυβέρνηση που έχει προτεραιότητα τους λίγους. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τεράστια δημοσιονομική επέκταση την περίοδο της πανδημίας. Δεν μπορεί μια χώρα να είναι στα μνημόνια και να ασκεί πολιτική για τα ακίνητα, αντί το αφορολόγητο να αφορά στη μεσαία τάξη. Πρέπει να αλλάξει σελίδα ο τόπος. Η ψήφος στην παράταξή μας ενισχύει την αλλαγή σελίδας», τόνισε κλείνοντας ο κ. Ανδρουλάκης. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας, που έχει εισάγει στο δημόσιο διάλογο, τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο η ΝΔ να κοροϊδεύει το λαό με αυτό τον τρόπο και να λέει ότι έχει από το Σεπτέμβριο σχετικά προγράμματα. Δεν μπορεί να έχεις πρόγραμμα και στο Ταμείο Ανάκαμψης να έχεις βάλει μόλις 100 κατοικίες σε όλη την Ελλάδα, όταν για παράδειγμα η Πορτογαλία έχει εντάξει 26.000.»

Ερωτηθείς για τις προτάσεις του κομματος του για την κρίση στην ενέργεια, που πλήττει την μικροοικονομία των νοικοκυριών είπε πως «η Ελλάδα πρέπει να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιριών, και να γίνει κοινωνική πολιτική. Να μπει πλαφόν στη λιανική τιμή, να ανέβει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, και ένα νέο ΕΚΑΣ. Πάνω από 1 δις είναι τα κέρδη που δεν είχε υπολογίσει η κυβέρνηση από το αυξημένο ΦΠΑ λόγω των ανατιμήσεων. Έχει δημιουργηθεί μια τεράστια εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Φτιάχνουμε άλλο ταμείο ανάκαμψης, ένα ισχυρό δίκτυο ενέργειας, ώστε οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να μην είναι ένα παιχνίδι πέντε εταιριών. Οι πολίτες θα συμμετέχουν με φωτοβολταϊκά».

Τέλος για τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα που δημιούργησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «δεν μπορεί η Ευρώπη να επιδοτεί τον πόλεμο που κάνει ο κ. Πούτιν και πρέπει σταδιακά να απεξαρτηθούμε από το φυσικό αέριο, σημειώνοντας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία ότι “ναι η Ευρώπη έχει ευθύνες, αλλά όταν η Ευρώπη αποφάσιζε κυρώσεις για να πιέσει τη Ρωσία σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή δημοκρατίας, τι ψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ; Αποχή ή κατά”.

Όλες οι Ειδήσεις

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago