Συνεντεύξεις

Δημήτρης Παπαδημούλης στο Politicus.gr: H E.E. πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι πολιτικός νάνος

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΕΡΖΗ

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Ε.Ε. προειδοποιώντας για τους κλυδωνισμούς που βιώνουν οι οικονομίες της και για την αναγκαιότητα ν’ αναθεωρηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας. Προειδοποιεί για μια νέα κρίση άγριας λιτότητας που θα πλήξει ιδιαίτερα τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, γεγονός που συνιστά απειλή για την ίδια την Ε.Ε.
Επικρίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα και σχολιάζει αρνητικά τα σενάρια που θέλουν κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα. Στο εσωκομματικό πεδίο εκτιμά ότι προτεραιότητα του επικείμενου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να είναι το πως θα φύγει η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Πώς ακούτε την επαναλαμβανόμενη κριτική για τη στάση της Ε.Ε. σε μια σειρά από καίρια ζητήματα όπως π.χ. την πανδημία αλλά και πρόσφατα με την Ουκρανική κρίση; Υπάρχει η αίσθηση ότι η Ευρώπη δεν μαθαίνει από τα λάθη της.

«Μαζί με το δράμα των θυμάτων, της προσφυγιάς και της ανθρωπιστικής κρίσης, η ρωσική εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία επιφέρουν πολύ αρνητικές επιπτώσεις στη διεθνή και ευρωπαϊκή οικονομία. Ήδη οι άμεσες συνέπειες στην εφοδιαστική αλυσίδα, στον πληθωρισμό που εκτοξεύεται και στις απαράδεκτα υψηλές τιμές ενέργειας προκαλούν σημαντικό πλήγμα στην οικονομική ανάκαμψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, οι διεθνείς εύλογες κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία πλήττουν ιδιαίτερα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο υψηλό δημόσιο χρέος των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διογκώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, έρχεται τώρα να προστεθεί λόγω της εισβολής Πούτιν, ο κίνδυνος του στασιμοπληθωρισμού.
Τα θεμέλια που έθεσε η ΕΕ, πριν από δύο χρόνια, για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας με την υιοθέτηση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ασφαλώς σημαντικά. Αλλά είναι πλέον παντελώς ανεπαρκή. Όσα διδαχθήκαμε έως σήμερα από τον σχεδιασμό και την λειτουργία του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα πρέπει να μας κάνουν σοφότερους για τη δημιουργία νέων ισχυρών κοινών εργαλείων στην ΕΕ, καθώς και για την αναθεώρηση του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού πλαισίου. Οι υφιστάμενοι κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι ρεαλιστικά πλήρως ακατάλληλοι ώστε να ανταπεξέλθουν οι οικονομίες στους κλυδωνισμούς που βιώνουμε.
Οι λαϊκίστικες λύσεις, ο νεοφιλελεύθερος δογματισμός και η εμμονική προσκόλληση ορισμένων χωρών στο δόγμα «one size fits all» συνιστούν ευθεία απειλή για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αυτό γιατί θα οδηγήσουν σε μια νέα κρίση χρέους και άγριας λιτότητας, ιδίως τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Και αυτό υπονομεύει βασικούς κοινούς στόχους της Ε.Ε, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η κοινωνική συνοχή και η δίκαιη κλιματική και ψηφιακή μετάβαση.
Οι πρόσφατες φρικαλεότητες στην Μπούχα έρχονται να καταδείξουν την επιτακτική ανάγκη για κατάπαυση του πυρός το συντομότερο και έναρξη συνομιλιών για να βρεθεί συμβιβασμός. Σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση, η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να αποδείξει επιτέλους ότι πέρα από οικονομικός γίγαντας, δεν είναι πολιτικός νάνος. Να σταματήσει να λειτουργεί ως ουραγός των συμφερόντων των ΗΠΑ. Και να παίξει έναν αυτόνομο ρόλο, διπλωματικό και φιλειρηνικό. Ως Ευρωπαίος και Έλληνας πολίτης, μου προκαλεί ιδιαίτερη θλίψη και ντροπή να βλέπω στην παρούσα φάση την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι λιγότερο παρούσα και ενεργή στην αναζήτηση πολιτικής-διπλωματικής λύσης από την Τουρκία του Ερντογάν και το Ισραήλ».

Η χώρα μας βιώνει εδώ και 13 χρόνια μια κατάσταση ομηρίας που έχει απίστευτες συνέπειες τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά αλλά και ψυχολογικά. Μνημόνια, πανδημία και τώρα μια νέα οικονομική κρίση λόγω του πολέμου. Φοβάστε μια νέα ανθρωπιστική κρίση όπως λέει ο Αλέξης Τσίπρας και μια κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες ή θα το καταπιούμε κι αυτό;

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει σημαντικά την εύθραυστη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Η μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων πληρώνει ήδη πολύ ακριβά τις ιδεοληψίες και τα «σπασμένα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και δεν μπορεί να ανέχεται άλλο τον εξόφθαλμο εμπαιγμό της κυβέρνησης για το σημερινό αδιέξοδο και την απόγνωση στην οποία έχει περιέλθει. Γιατί δεν μπορεί να φταίει η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία για τις αρνητικές πρωτιές της Ελλάδας στην ακρίβεια της χονδρικής τιμής ρεύματος σε όλη την Ευρώπη για τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 2021, για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2022. Φταίει μήπως ο πόλεμος στην Ουκρανία για τους τετράμηνους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς που έρχονται τώρα;
Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως την ευθύνη την φέρει ακέραια η κυβέρνηση και οι επιλογές του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος άφησε την κερδοσκοπική λειτουργία της αγοράς ενέργειας χωρίς έλεγχο και ρύθμιση. Ιδιωτικοποίησε τους μεγάλους ενεργειακούς φορείς, επέλεξε η ΔΕΗ να λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα τα χρηματιστηριακά κέρδη, χωρίς να επιτελεί τον αναπτυξιακό και κοινωνικό της ρόλο. Προχώρησε στη βίαιη, βιαστική και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση που δέσμευσε τη χώρα μας στο ορυκτό, πανάκριβο και εισαγόμενο φυσικό αέριο.
Και σαν να έφταναν όλα αυτά, ο Κυρ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να αρνείται να πάρει μέτρα εις βάρος του ελληνικού καρτέλ αισχροκέρδειας στην χονδρεμπορική αγορά ρεύματος οδηγώντας με αυτό τον τρόπο σε βίαιη φτωχοποίηση πληθώρα νοικοκυριών και σε αναγκαστικό κλείσιμο πολλές επιχειρήσεις.
Οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι μονάχα προς όφελος των λίγων και των ισχυρών. Ενώ είμαστε μια χώρα με χρέη, ελλείμματα, πιο αδύναμη παραγωγή, ο Κυρ. Μητσοτάκης με το που έγινε πρωθυπουργός άρχισε να μοιράζει μπόνους και φοροαπαλλαγές, απευθείας αναθέσεις ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ και υπερεξοπλισμούς στους λίγους και ισχυρούς φίλους του. Η κυβέρνηση βρίσκει λεφτά για αυτούς, αλλά ανακαλύπτει δυσκολίες όταν πρόκειται να στηριχθούν οι ασθενέστεροι. Το ίδιο έκανε και με το κοινωνικό μέρισμα που έδινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το τσεκούρωσε!
Οι αρνητικές πρωτιές της Ελλάδας και η σύγκριση του τι δεν κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ με το τι κάνουν άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης δεν αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο αισιοδοξίας. Ιδίως εάν αναλογιστούμε ότι το προσεχές διάστημα θα βιώσουμε το εκρηκτικό μείγμα της «ακρίβειας Μητσοτάκη» και του πολέμου σε συνθήκες πολεμικής οικονομίας.
Τα περιθώρια ανοχής και αξιοπρεπούς επιβίωσης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Γι’ αυτό και επιβάλλεται να υπάρξει μια αλλαγή με μια προοδευτική κυβέρνηση με συγκεκριμένο και κοινό προγραμματικό πλαίσιο. Που θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά την ακρίβεια με μειώσεις του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, και με πλαφόν στις τιμές ενέργειας. Θα ρυθμίσει το πανδημικό χρέος, θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό και θα ενισχύσει το κοινωνικό κράτος και ιδιαίτερα το πολυβασανισμένο λόγω πανδημίας ΕΣΥ».

Ζητάτε επανειλημμένα από τον Δεκέμβρη την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό αυτές θα γίνουν σ’ ένα χρόνο. Πιστεύετε ότι με τα σημερινά δεδομένα και με όσα έπονται με βάση τις προβλέψεις θ’ αντέξει η κυβέρνηση ως τότε;

«Βρισκόμαστε στη δίνη μιας εξαιρετικά σοβαρής και πολυεπίπεδης κρίσης εξαιτίας των πολιτικών επιλογών που έκανε, αλλά και όσων επιμένει να μην κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ όλο αυτό το διάστημα. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε μεγάλη απόγνωση και απελπισία εξαιτίας των δυσθεώρητων αυξήσεων στα τιμολόγια της ενέργειας και των υπέρογκων αυξήσεων στα καύσιμα, στα ενοίκια, στα τρόφιμα βασικής κατανάλωσης. Προς το παρόν, στην Ελλάδα ζούμε την ακρίβεια Μητσοτάκη. Την ακρίβεια του πολέμου δεν την έχουμε ζήσει ακόμα.
Είναι δυστύχημα για την χώρα μας ότι σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, με πανδημία, πόλεμο, ακρίβεια, έχουμε κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η ανακοίνωση των στοιχείων της Eurostat για τον πληθωρισμό Μαρτίου, με την Ελλάδα να εκτινάσσεται στο 8%, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι οι Έλληνες πολίτες βιώνουν με τον πλέον επώδυνο τρόπο και κατεδαφίζει οριστικά το κυβερνητικό αφήγημα ότι η ακρίβεια είναι ένα παροδικό φαινόμενο και ότι ‘’για όλα φταίει ο πόλεμος’’. Άλλωστε, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ είχαμε πληθωρισμό 6,25% πριν τον πόλεμο, δηλαδή ρεκόρ 25ετίας.
Η εντεινόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια προκαλεί και εντεινόμενη κυβερνητική φθορά. Όσο κι αν το μοναδικό μέλημα του Κυρ. Μητσοτάκη είναι να εξασφαλίσει την παραμονή του στην εξουσία, ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά πλέον πως το μόνο που έχει καταφέρει είναι να εξαντλήσει την υπομονή των πολιτών και όχι την τετραετία της κυβέρνησής του. Αδιαφορώντας για την κοινωνική λεηλασία που συντελείται και δέσμιος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, δεν αντιλαμβάνεται πως αυτό που χρειάζεται η χώρα τώρα είναι ένα σχέδιο έκτακτης και ουσιαστικής ενίσχυσης της κοινωνίας και όχι προστασίας των καρτέλ.
Γι’ αυτό και εμείς ζητάμε εκλογές. Προκειμένου να δοθεί μία λύση με μία άλλη κυβέρνηση με ισχυρό προοδευτικό και κοινωνικό πρόσημο που θα στηρίξει ουσιαστικά την κοινωνία και θα δώσει ξανά προοπτική με κοινωνική δικαιοσύνη».

Πώς ακούτε τα σενάρια που έχουν εμπλέξει και τις Βρυξέλλες στο σχεδιασμό τους για κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα, υπό τον φόβο ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να αναδείξουν μια στιβαρή κυβέρνηση;

«Στην Ελλάδα χρειαζόμαστε το ταχύτερο μια νέα κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας που θα προκύψει από την λαϊκή ψήφο και θα συγκροτηθεί με βάση την λαϊκή εντολή και κοινό πρόγραμμα. Η αλλαγή με σταθερότητα που έχει ανάγκη η χώρα απαιτεί την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας και μάλιστα από τις πρώτες εκλογές που θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες άλλωστε στις περισσότερες προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. 21 από τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας και τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα από την Ελλάδα.
Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών έχει θεσμική μνήμη. Και δεν ξεχνά ότι τα ελλείμματα και το χρέος με τα ‘Greek statistics’ εκτινάχτηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ (2004-2009). Ενώ και ο ελληνικός λαός θυμάται ότι αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις με το σύστημα ‘’πάρτα όλα’’ χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Αυτές οδήγησαν την χώρα σε ένα βούρκο χρεών και ελλειμμάτων, πελατειακού κράτους και διαφθοράς, και στην συνέχεια φόρτωσαν, μέσω των μνημονίων, τον λογαριασμό στις πλάτες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Τα σενάρια περί κυβέρνησης τεχνοκρατών με βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετο. Η απολύτως αρνητική για την χώρα εμπειρία από την κυβέρνηση Παπαδήμου είναι ακόμα πολύ νωπή.
Αντί σεναρίων, οφείλουμε να εργαστούμε συλλογικά και μεθοδικά ώστε να μετατρέψουμε τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης της ΝΔ σε ρεύμα ελπίδας και νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και την πρότασή του για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας».

Σε λίγες μέρες αρχίζει το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα φώτα πέφτουν πάνω στην πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής από τη βάση. Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο;

«Οι πολίτες που τόσο έχουν υποφέρει από τις παλινωδίες της κυβέρνησης της ΝΔ στη διαχείριση της πολύνεκρης πανδημίας, καίγονται από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και αγανακτούν με την σπατάλη του δημόσιου χρήματος και το νέο πελατειακό κράτος που στήνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αποστρέφονται την προκλητική μονομέρεια και χειραγώγηση που επικρατεί στον τομέα της ενημέρωσης. Περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ρεαλιστικές προτάσεις, λύσεις που θα τους βγάλουν από το αδιέξοδο, όραμα για το μέλλον, συγκεκριμένο προοδευτικό πρόγραμμα τετραετίας και ενωμένο και ισχυρό κόμμα, με τον Τσίπρα επικεφαλής.
Προτεραιότητα του 3ου Συνεδρίου μας πρέπει να είναι τι πρέπει να κάνουμε για να ηττηθεί και να φύγει το συντομότερο δυνατό η πλήρως αποτυχημένη και εχθρική προς τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας κυβέρνηση της ΝΔ. Η επικέντρωση στο από που θα επανεκλεγεί ο Τσίπρας, ως ο μόνος υποψήφιος και η Κ.Ε. μεταθέτουν την ατζέντα από τα μεγάλα επίδικα της εποχής σε ζητήματα που ελάχιστα απασχολούν την κοινωνία.
Ο ‘’εχθρός’’ είναι απέναντι και όχι εντός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Όσο πιο συνθετικό και ενωτικό είναι το Συνέδριο, τόσο καλύτερα θα πάμε και στις εκλογές. Οι συνθήκες που διαμορφώνονται τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και ευρύτερα επιβάλλουν ένα Συνέδριο δημοκρατικού διαλόγου, υπερβάσεων και προωθητικών συνθέσεων. Στην 50χρονη σχεδόν πολιτική μου διαδρομή στην Αριστερά, υποστηρίζω σταθερά την ενότητα και τον διάλογο με επιχειρήματα, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις και ξεκαθαρίσματα εσωκομματικών λογαριασμών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρωτοστατήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην ανάδειξη θεμάτων που στην πλειοψηφία τους «θάβονται» από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης όπως π.χ. οι καταγγελίες για το μεταναστευτικό, για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, για το σκάνδαλο Novartis κ.α. Ενδιαφέρεται όντως η Ευρώπη για το τι συμβαίνει εδώ ή πρόκειται για μια τυπική διαδικασία χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα;

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο οδηγεί σε συνολική οπισθοδρόμηση την κοινωνία και τη χώρα. Αλλά υπονομεύει συνολικά το κράτος δικαίου και την θεσμική λειτουργία της ίδιας της Δημοκρατίας προκαλώντας ολοένα και περισσότερες αρνητικές αντιδράσεις πανευρωπαϊκά. Τόσο με όσα τεχνηέντως αποφεύγει να κάνει κατά καιρούς, όσο και με όσα σκόπιμα και στοχευμένα έχει επιλέξει να υλοποιήσει με την πολιτική της.
Με την απάνθρωπη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού και την συνεπακόλουθη αναστολή χρηματοδότησης στη Frontex λόγω των επαναπροωθήσεων, με τις προκλητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, με την ποινικοποίηση της δημοσιογραφικής έρευνας και τις πρωτοφανείς διώξεις δημοσιογράφων που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis. Για ένα σκάνδαλο που η ίδια η εταιρία στις ΗΠΑ πλήρωσε 340 εκατ. ευρώ για συμβιβασμό, παραδεχόμενη διαφθορά στην Ελλάδα και σε κρατικούς αξιωματούχους, για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι σκευωρία!
Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των ΜΜΕ της λίστας Πέτσα και του Μεγάρου Μαξίμου, ο ολισθηρός κατήφορος της κυβέρνησης της ΝΔ προς τον αυταρχισμό και την Ορμπανοποίηση της χώρας δεν μπορεί να κρυφτεί και αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς. Σε θέματα ελευθερίας του Τύπου, η Ελλάδα είναι 24η στους 27 της ΕΕ, δίπλα στην Ουγγαρία και την Πολωνία, και 70η στην παγκόσμια κατάταξη για το 2021, υποχωρώντας πέντε θέσεις πιο κάτω από το 2020. Η μεγάλη οπισθοδρόμηση αποτυπώνεται με τα μελανότερα χρώματα και στην πρόσφατη έρευνα ’κόλαφο’ διεθνών οργανώσεων, όπου μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για σημαντική επιδείνωση της ελευθερίας του Τύπου εξαιτίας των προσπαθειών της κυβέρνησης της ΝΔ να φιμώσει τις επικριτικές και αντίθετες φωνές.
Σε καμία περίπτωση, ο σεβασμός του κράτους δικαίου, των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου δεν αποτελούν για την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα κενό γράμμα ή μια τυπική διαδικασία. Πρόσφατα, η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα αφού εξέφρασε την ανησυχία της για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για το θέμα της ελεύθερης δημοσιογραφίας με όλες τις χώρες όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας».

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίν Λεπέν: Τα 50 χρόνια της ακροδεξιάς στη Γαλλία, το όνειρο για εξουσία και ο εφιάλτης για τη δημοκρατική Ευρώπη

ΣΥΡΙΖΑ: Η Δικαιοσύνη να ερευνήσει τις νέες αποκαλύψεις για τη Novartis

Άνοιγμα Δραγασάκη στο ΚΙΝΑΛ από Δελφούς: «Βλέπω συγκλίσεις»

Δημήτρης Τερζής

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago