Απόψεις

Υπουργοί με χιούμορ… Σεφερλή

Αν δεν ήταν κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι ένας πολύ επιτυχημένος θίασος, που χαρίζει άφθονο γέλιο με το ιδιόρρυθμο χιούμορ του σε ένα ανάλογο κοινό με περίεργα γούστα. Δυστυχώς όμως αυτοί αποφασίζουν για την υγεία, την παιδεία, την οικονομία, την εξωτερική πολιτική. Τα παραδείγματα είναι άφθονα και δυσκολεύεσαι να τα προλάβεις.

Νικήτρια της σημερινής ημέρας πρέπει να ανακηρυχθεί αυτοδίκαια η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Την επομένη του θανάτου δύο ασθενών στην πτέρυγα covid του Νοσοκομείου Παπανικολάου λόγω πυρκαγιάς, που ακόμα δεν μας έχουν εξηγήσει πώς ξέσπασε και την ίδια μέρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωνε 76 νεκρούς από την πανδημία, της οποίας η κυβέρνηση έχει κηρύξει το τέλος η κυρία υπουργός είχε όρεξη για «υποσχέσεις». Ή μήπως ήταν απλώς μια «εξυπναδούλα», μιας εκπροσώπου της εξουσίας, που θεωρεί ότι είναι στο απυρόβλητο, που μπορεί να συμπεριφέρεται με υπέρμετρη αλαζονεία, χωρίς να την ελέγχει κανείς; Η κα Γκάγκα υποσχόταν στον νοσούντα προκάτοχό της κύριο Κοντοζαμάνη ότι θα βάλει βελτιωμένο… σήμα για να πιάνει καλύτερα το κινητό στον Ευαγγελισμό.

Εντάξει μας τρολάρουν. Το τερμάτισαν. Η κα Γκάγκα είχε βεβαίως το μεγαλείο να προσθέσει ότι από αυτό θα επωφεληθούν και οι κοινοί θνητοί για να μπορούν να επικοινωνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αφήνουμε στην άκρη ότι είναι λίγο κακόγουστο να αξιοποιείς τη νοσηλεία ενός ανθρώπου, που όπως καταλάβαμε δεν ήταν και τόσο απλή υπόθεση. Αλλά είναι και προκλητικό για όσους έχει τύχει να νοσηλευτεί δικός τους άνθρωπος στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και έχουν δει τις ελλείψεις του, να ακούνε ένα κυβερνητικό στέλεχος να υπόσχεται «σήμα καμπάνα». Αυτό είναι λοιπόν το πρόβλημα του ΕΣΥ; Αυτό είναι το σχέδιο της υπουργού για την υγεία μετά από δύο χρόνια πανδημίας;

«Τι φάση;» που θα έλεγαν και οι νεώτεροι. Τόσο μέσα στη φούσκα τους ζουν; Τόσο αδιαφορούν για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας; Τόσο αδιαφορούν για την κοινωνία; Εχει πλέον γίνει συνήθεια να αντιμετωπίζουμε καθημερινά εξωφρενικές και αμετροεπείς δηλώσεις υπουργών και άλλων κυβερνητικών στελεχών, που πρέπει να «ψαχνόμαστε» πριν τις πιστέψουμε για το αν είναι «τρολιά», αφού ακούγονται αδιανόητες.

Ο θίασος συναγωνίζεται πλέον επάξια σε «δημιουργικότητα» και το Μάρκο Σεφερλή. Αλλά δεν είναι καθόλου αστείοι/ες. Είναι ολοφάνερα επικύνδυνοι/ες.

ΥΓ. Περαστικά στον κύριο Κοντοζαμάνη. Ισως ένας λόγος που η κα Γκάγκα αποφάσισε να εξαφανίσει την ανάρτησή της να ήταν και το γεγονός ότι και οι δικοί του άνθρωποι μάλλον πρέπει να ενοχλήθηκαν από αυτή την απίστευτη «εξυπνάδα». Α ναι, σίγουρα θα έπαιξε ρόλο και το γενικότερο «κράξιμο»

Ειδήσεις σήμερα

ΕΝΑ: Πανδημική και ενεργειακή κρίση εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες

Ξεκινάει η 4η δόση εμβολιασμών κατά της covid-19

Κώστας Αργυρός

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago