Κοινωνία

Σε ειδικό κελί απομόνωσης η Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού

Μόνη της σε κελί και σε ειδικό καθεστώς κράτησης θα βρίσκεται από σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα μεταφερθεί από τη ΓΑΔΑ ώστε να αποφευχθούν ακραίες καταστάσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητά της.

Όπως σημειώνει σήμερα η «Εφ.Συν.», το συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα επελέγη για δύο λόγους: πρώτον, επειδή η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και είναι πιθανό να κληθεί η κατηγορούμενη για συμπληρωματικές απολογίες και, δεύτερον, επειδή οι κρατούμενες στις φυλακές Θήβας χαρακτήρισαν «ανεπιθύμητη» την 33χρονη, δημιουργώντας προβληματισμό για την ασφάλειά της.

Προφυλακίστηκε ως ύποπτη για διάπραξη νέων αδικημάτων

Χθες η ίδια, που μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων σε κλοιό πάνοπλων αστυνομικών για την αποφυγή λιντσαρίσματος, δεν ομολόγησε την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας και ήταν λαλίστατη καταθέτοντας για περισσότερες από τέσσερις ώρες, αλλά δεν έπεισε την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα, που την έκριναν προφυλακιστέα ως ύποπτη για την διάπραξη νέων αδικημάτων αλλά και λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πράξης της.

Κατά την απολογία της η μητέρα των τριών παιδιών ισχυρίστηκε ότι ήταν «η μεγάλη αδυναμία» της και επιφυλάχθηκε για όσους την κατέστησαν κατηγορούμενη «για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες». Αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που της καταλογίζεται για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, υποστηρίζοντας πως «καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί».

Η 33χρονη, δια των συνηγόρων της Όθωνα Παπαδόπουλου και Κωνσταντίνου Ζάρδα, φέρεται να υπέβαλε στην ανακρίτρια δύο αιτήματα με τα οποία ζητά να αποσαφηνιστεί από το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και αν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας -και σε περίπτωση θετικής απόκρισης, εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.

Υποστήριξε δε, μεταξύ άλλων, πως «είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση, μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».

Διέψευσε το «Αγλ. Κυριακού» – Συνεχίζονται οι έρευνες και για τρία παιδιά

Ωστόσο, η διοίκηση του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» κατέρριψε ουσιαστικά την απολογιστική γραμμή που επιχείρησαν να χτίσουν οι δικηγόροι της κατηγορουμένης, με τον διοικητή του νοσοκομείου, Μανώλη Παπασάββα, να τονίζει ότι «ουδέποτε χορηγήθηκε» η ουσία κεταμίνη από τους γιατρούς του Παίδων, «είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος».
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο της Τζωρτζίνας με τις τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η άρση τηλεφωνικού απορρήτου έδειξε πως η κατηγορούμενη αναζητούσε στο διαδίκτυο «ουσίες που σκοτώνουν».

Χθες με εισαγγελική παρέμβαση επισπεύδονται και επεκτείνονται οι έρευνες και στους ύποπτους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών, της μόλις 6 μηνών Ίριδας που πέθανε τον Μάρτιο του 2021 και της 3,5 ετών Μαλένας, που πέθανε τον Ιούλιο του 2019. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας παίρνει τους φακέλους με τις δικογραφίες που είχαν τεθεί στο αρχείο, αναζητώντας πλέον τυχόν εγκληματικά κίνητρα και ενέργειες.

Σε ό,τι αφορά το βρέφος αναμένεται να εξεταστούν η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, που ήταν παρούσα στο σπίτι όταν το μωρό βρέθηκε νεκρό, και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που το μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Εκταφή της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του ζεύγους

Παράλληλα, η Εισαγγελία Πατρών έδωσε εντολή για εκταφή της σορού της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου από το Α’ Νεκροταφείο Πατρών προκειμένου να επανεξεταστούν τα αίτια θανάτου της.

Η εύπορη ηλικιωμένη είχε ακίνητα και λογαριασμό περίπου 300.000 ευρώ. Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πελοπόννησος», η 69χρονη είχε κάνει πληρεξούσιο στον Μάνο Δασκαλάκη με το οποίο είχε αγοράσει για λογαριασμό της ακίνητο 250.000 ευρώ.

Aπεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ αύριο – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Υποεκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ: Το «μυστικό» στο δείγμα των γκάλοπ που ίσως σημαίνει ότι η διαφορά υπέρ ΝΔ είναι πιο μικρή  

Ενεργειακή βαβέλ: Ρήγμα στην Ε.Ε.για το ενεργειακό εμπάργκο στη Ρωσία

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago