Πολιτική

Η προβληματική συμβίωση Πλεύρη – Γκάγκα και το… «γκολ» της Μίνας με την αναστολή του προστίμου για τους ανεμβολίαστους

Το ότι στο υπουργείο Υγείας επικρατεί «μία ωραία ατμόσφαιρα», όπως έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος είναι γνωστό και ορατό σχεδόν από την πρώτη ημέρα του ανασχηματισμού τον περασμένο Αύγουστο. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η «αναπληρώτριά του», όπως λέει ο ίδιος, όταν αναφέρεται στην Μίνα Γκάγκα, δεν ανταλλάσσουν σχεδόν ούτε καλημέρα. Η συμβίωσή τους στο ίδιο υπουργείο είναι από προβληματική έως κάποιες φορές ανυπόφορη για τους ίδιους και τους στενούς τους συνεργάτες που αναγκάζονται να βιώνουν πρωτοφανείς καταστάσεις.

Κάποιες στιγμές, με την παραίνεση του Μεγάρου Μαξίμου γίνονται κάποιες κοινές εμφανίσεις για τον εξωραϊσμό της εικόνας στα μέσα ενημέρωσης αλλά ως εκεί. Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη δημόσια υγεία στη χώρα, με την πανδημία να μην λέει να υποχωρήσει, το υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει αυτή την κρίση.

Τελευταίο επεισόδιο στα πολλά του σίριαλ «δύο ξένοι στο ίδιο υπουργείο» ήταν ο χειρισμός της κυβερνητικής απόφασης με την οποία αναστέλλεται από τον Απρίλιο το μέτρο για την επιβολή προστίμου των 100 ευρώ μηνιαίως σε όσους άνω των 60 ετών δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.

Αν και θα περίμενε κανείς ότι μία τέτοια (καλή) απόφαση θα ανακοινωνόταν με τυμπανοκρουσίες και με κάθε επισημότητα (προφανώς από τον υπουργό Πλεύρη), ήταν η Μίνα Γκάγκα που έσπευσε από τηλεοράσεως μάλιστα να γνωστοποιήσει το σημαντικό νέο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε ότι η άρση του μέτρου αναμένεται πιθανότατα να ανασταλεί από τον επόμενο μήνα και ότι το καλοκαίρι για τους μεγαλύτερους ανθρώπους, θα αρθεί το πρόστιμο, αν και διευκρίνισε πως «δεν θα παραγραφούν τα πρόστιμα που έχουν ήδη δοθεί».

Για να μην μείνει πολύ πίσω ο κ. Πλεύρης και χάσει τις εντυπώσεις, φρόντισε να κάνει δήλωση πριν περάσουν πολλές ώρες ή μέρες. Μόλις έφτασε στη Βουλή νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, έδειξε ιδιαίτερη προθυμία να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις ήδη από το περιστύλιο του κτιρίου!

«Το πρόστιμο 100 ευρώ ανεμβολίαστων πολιτών άνω των 60 ετών καταργείται στις 15 Απριλίου 2022» δήλωσε με έμφαση ο υπουργός, ώστε να μοιραστεί έστω τις εντυπώσεις με την κυρία Γκάγκα. Η σπουδή της οποίας πάντως να πει πρώτη για την άρση του μέτρου και να προλάβει τον κ. Πλεύρη ίσως να μην είναι αδικαιολόγητη. Προ ημερών ο υπουργός παρουσίασε το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον «προσωπικό γιατρό» και άλλες ρυθμίσεις. Ωστόσο έκανε την παρουσίαση μόνος του, χωρίς τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, παρότι ήταν προφανής (ή θα έπρεπε να είναι) ο ρόλος και σχέση του με το αντικείμενο. Ο υπερυγκεντρωτισμός του υπουργού και η τάση του να «εξαφανίζει» τα άλλα στελέχη του υπουργείου, λένε οι γνωρίζοντες τα της Αριστοτέλους, αναγκάζει κυρίως την Μίνα Γκάγκα να κάνει αυτόνομες κινήσεις, καθώς, πέρα από την στήριξη του Μαξίμου, έχει και η ίδια πολιτικές βλέψεις στις επόμενες εκλογές.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύνοδος Κορυφής: Κερδισμένες Ισπανία και Πορτογαλία – Ειδική άδεια να διαχειρίζονται τις δικές τους τιμές ηλεκτρικής ενέργειας

COVID 19: Κι όμως, τελικά γίναμε Ιταλία!

Για καταστροφή προειδοποίησε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Κώστας Μακρής

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago