Κόσμος

Ο Ζελένσκι βλέπει 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις

Την πρόθεσή του να συνομιλήσει απευθείας με τον Ρώσο πρόεδρο Bλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προειδοποιώντας ότι τυχόν αποτυχία θα οδηγήσει σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκυτο CNN ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε: «είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις. Ήμουν έτοιμος τα τελευταία δύο χρόνια και χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο. Όμως εάν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν θα έχουμε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε μεταξύ άλλων: Όλοι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο διάλογος είναι ρηχός και πως δεν θα επιλύσει τίποτα απλά δεν καταλαβαίνουν ότι αυτός είναι πολύτιμος. Εάν υπάρχει έστω κι 1% πιθανότητα να σταματήσουμε τον πόλεμο, πρέπει να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία. Δε μπορώ να σας πω για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων αυτών, αλλά χάνουμε ανθρώπους σε καθημερινή βάση, αθώους ανθρώπους. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν έλθει για να μας εξολοθρεύσουν, να μας σκοτώσουν. Και έχουμε καταδείξει την αξιοπρέπεια του λαού μας, είμαστε ικανοί να δώσουμε ισχυρά χτυπήματα, είμαστε ικανοί για αντεπίθεση».

«Δυστυχώς η αξιοπρέπειά μας δεν θα σώσει τις ζωές μας. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα πάντα, κάθε ευκαιρία ώστε να έχουμε την πιθανότητα να διαπραγματευτούμε με τον Πούτιν, αλλά εάν αποτύχουν αυτές οι προσπάθειες θα σημαίνει ότι έρχεται τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» πρόσθεσε με νόημα.

Νωρίτερα ο Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι αυτό που συμβαίνει στην ισοπεδωμένη σχεδόν Μαριούπολη είναι έγκλημα πολέμου, που θα το θυμάται για αιώνες η ανθρωπότητα. Kατηγόρησε πάλι τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου, και σήκωσε τους τόνους, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται για το αν τελικά επιδιώκει πράγματι άμεσα λύση μέσω διαπραγμάτευσης.

Νέα πλήγματα με ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους

Η Ρωσία ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι – για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα – χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους για να πλήξει στόχους στην Ουκρανία, αυτή τη φορά για να καταστρέψει απόθεμα καυσίμων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Μεγάλο απόθεμα καυσίμου καταστράφηκε από πυραύλους Κρουζ τύπου ‘Kalibr’, που εκτοξεύθηκαν από την Κασπία Θάλασσα, καθώς και από βαλλιστικούς υπερηχητικούς πυραύλους εκτοξευόμενους από το αεροναυτικό σύστημα ‘Kinzhal’ από τον εναέριο χώρο της Κριμαίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σε δελτίο Τύπου που χρησιμοποιήθηκε, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία που χρησιμοποιήθηκαν οι πύραυλοι αυτοί.

Ειδήσεις σήμερα

Η ΕΕ εκδημοκράτισε τώρα και το… Κατάρ

Η Τουρκία «αναβαθμίζεται» και στη Λιβύη

Η Κίνα επιμένει και επικρίνει ως «εξοργιστικές» τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago