Πολιτική

Αντώναρος: Δε θα εξαντλήσει την 4ετία ο Μητσοτακης, γιατί μέχρι τότε θα έχει εξουθενωθεί ο λαός & η ΝΔ – Ασπιρίνες τα μέτρα

Πυρά για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της ακρίβειας , αλλά και κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σε συνέντευξη του Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη.

«Υπάρχουν στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έλεγαν πως το 2022 θα είναι η καλύτερη χρονιά που θα ζήσει ο Έλληνας πολίτης. Εδώ όμως η κοινωνία δέχεται μπαράζ επιθέσεων και δεν ξέρει πως θα τα καταφέρει να τα βγάλει πέρα. Και δεν βλέπω καμιά προσπάθεια από την κυβέρνηση να χαράξει μια ουσιαστική πολιτική αντιμετώπισης των προβλημάτων – ασπιρίνες ετοιμάζονται να δώσουν, οι οποίες δεν θα βγάλουν τους Έλληνες από την στενωπό».

«Το πρόβλημα της ακρίβειας, -εκτίμησε πως – δεν προήλθε από την Ουκρανία. Η ακρίβεια ήταν από πριν εδώ στα βασικά είδη που χρειάζεται ο πολίτης στην καθημερινότητά του. Βλέπουμε άλλες κυβερνήσεις να λαμβάνουν ριζικές αποφάσεις. Εμείς εδώ τι κάνουμε; Τίποτε. Μας λένε πως δεν μπορούν να μειώσουμε τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ. Οι λύσεις αυτές είναι λύσεις ανάγκης, λύσεις σε κατάσταση κρίσης και οι λύσεις αυτές πρέπει να βρεθούν. Πρέπει να βρεθούν λύσεις πραγματικές – λύσεις που θα καταλαβαίνει ο κόσμος στην τσέπη του. Θα αυξήσουν λένε τους μισθούς τον Μάιο. Πόσο θα έχει φτάσει όμως ο πληθωρισμός τον Μάιο; Πόσοι θα αντέξουν μέχρι τον Μάιο;
Κι ακόμη δεν έχουμε δει το μεγάλο κύμα αυξήσεων. Θα έρθουν ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις στα αγαθά».

Σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ο κ. Αντώναρος σημείωσε πως «υπάρχουν πολλά στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα πως ενδεχομένως θα διεξαχθούν σύντομα εκλογές. Εκτιμώ πως δύσκολα θα εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση Μητσοτάκη, γιατί μέχρι τότε θα έχει εξουθενωθεί όχι μόνο ο ελληνικός λαός, αλλά και το κυβερνητικό κόμμα. Είμαι βέβαιος πως ο κ. Μητσοτάκης σκέφτεται μήπως πρέπει να καταφύγει νωρίτερα στην κάλπη, για να σώσει ό,τι μπορεί πια να περισώσει».

«Εντός της ΝΔ καταγράφεται προβληματισμός για κάποιες από τις επιλογές του πρωθυπουργού», πρόσθεσε. «Ωστόσο – συνέχισε- οι φωνές αυτές παραμένουν στο παρασκήνιο, στη φάση αυτή. Τα στόματα ανοίγουν συνήθως μετά την κάλπη. Κι επειδή τα αποτελέσματα θα έχουν εκπλήξεις, τα στόματα θα ανοίξουν, οι γλώσσες θα λυθούν και θα ειπωθούν δυσάρεστα πράγματα. Και τότε θα αρχίσουν να πέφτουν ‘πέτρες’ επάνω σε αυτούς που επιχειρούσαν να μοιράσουν δεξιά κι αριστερά αισιοδοξία και στο τέλος οδήγησαν τους πολίτες σε απόγνωση».

Διαβάστε επίσης:

Σοκ ακρίβειας: Έρχεται δεύτερος γύρος ανατιμήσεων, φόβοι για πληθωρισμό κοντά ή και πάνω από 10%

«Ειρηνοποιός» με το βλέμμα στραμμένο στους υδρογονάνθρακες και το Αιγαίο

Οι ΗΠΑ βάζουν στο «κάδρο» και την Κίνα

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago