Κοινωνία

Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Απορρίπτουν την αντιπρότασή μας χωρίς να δίνουν στοιχεία

Κλιμάκωση του αγώνα τους προαναγγέλλουν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ για να μην βγουν από την εργασία και από τα σπίτια τους, και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν κρατά ούτε τα προσχήματα, δεν δίνει στοιχεία για την πρότασή της και δεν δέχεται ούτε να συζητήσει την αντιπρότασή τους. 

Σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων, οι δύο διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν αποκάλυψαν τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, ενώ δεν απαντήθηκαν οι δεκάδες καταγεγραμμένες  ερωτήσεις των συνδικαλιστών για «το τι σχέδιο έχουν έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ».

Το σωματείο καταγγέλλει πως η κυβέρνηση «κρυπτόμενη πίσω από την Ειδική Διαχείριση μας ανακοίνωσε το  σταμάτημα της λειτουργίας πριν ακόμη αναλάβει ο ανάδοχος, που από ότι φαίνεται, έχει βρει και προωθεί. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά στις περιβόητες “διαβουλεύσεις”.  Προκλητικά αρνείται να μας δώσει  τα απαραίτητα στοιχεία που είναι υποχρεωμένη για να τεκμηριώσει την πρότασή της, ενώ παράλληλα απορρίπτει  να συζητήσει την αντιπρόταση των εργαζομένων πού τεκμηριωμένα και με στοιχεία βασίζεται στη συνέχιση της λειτουργίας, στη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των απαιτήσεων μας. Θέλει να κλείσει τη διαδικασία των διαβουλεύσεων γρήγορα για να σταματήσει και τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ»

Όπως σημειώνει το Δ.Σ. του σωματείου σε ανακοίνωσή του, αυτό τους προτείνεται είναι:

  • Να μας αποζημιώσουν με τα χρήματα που εξοικονόμησαν από τις περικοπές που δεχτήκαμε τα δύο τελευταία χρόνια. Μας έκοψαν συνολικά στα δυο χρόνια εκκαθάρισης 21.000.000 ευρώ από την κατάργηση δώρων, επιδόματος άδειας και 25% στις μηνιαίες αποδοχές και το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων που προτείνουν είναι 21.000.000 ευρώ.
  • Να εγκαταλείψουν τη ΛΑΡΚΟ και τις κατοικίες στον οικισμό όσοι εργαζόμενοι είναι άνω των 55 ετών, χωρίς να μας λένε το που θα πάνε, πόσα θα παίρνουν και μέχρι πότε.
  • Οι υπόλοιποι κάτω των 55 να επαναπροσληφθούμε με τρίμηνες συμβάσεις σε μία εταιρεία που θα έχει σταματήσει τη λειτουργία και να μας ανανεώνουν ανά μήνα, εάν κρίνεται απαραίτητο για τη λειτουργία.

«Η ενδυνάμωση και η κλιμάκωση του αγώνα είναι αυτό που θα εξασφαλίσει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας, την καταβολή όλων όσων χρωστούν οι κυβερνήσεις για την εργασία μας στη ΛΑΡΚΟ, την παραμονή στην εργασία μας και στα σπίτια μας. Σε αυτή τη βάση σήμερα πραγματοποιήσαμε εξόρμηση ενημέρωσης στα διόδια Θηβών εισπράττοντας τη συμπαράσταση και την έκφραση αλληλεγγύης από τους χιλιάδες διερχόμενος» υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι για να προσθέσουν το εξής:

«Άμεσα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ θα συντονιστούν για την κλιμάκωση του αγώνα, με κατεύθυνση να μην βγούμε από την εργασία και από τα σπίτια μας. Καλή σαρακοστή και καλή αντάμωση στους νέους αγώνες που έχουμε μπροστά μας».

Με αφορμή τις εξελίξεις το Δ.Σ. του σωματείου, σημειώνει ότι χθες «οι τιμές του νικελίου έκλεισαν στις 30.000 $ τον τόνο και τα μεγάλα μεταλλευτικά – μεταλλουργικά κέντρα προβλέπουν το διπλασιασμό των τιμών το επόμενο διάστημα. Η ΛΑΡΚΟ έχει δυνατότητα να παράξει 60 τόνους νικελίου την ημέρα, δηλαδή 1.800.000 $, δηλαδή 650.000.000 $ το χρόνο και αν διπλασιαστούν ξεπερνούν το δισεκατομμύριο».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago