Νέα δεδομένα και ραγδαίες εξελίξεις, προκύπτουν στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας με τον θάνατο των τριών παιδιών.
Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων που θα δείξουν εάν ο θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Η νεκροψία, η νεκροτομή αλλά και η επιστημονική εξέταση του 9χρονου κοριτσιού, εντόπισε αλλοίωση στο οστό της μύτης της Τζωρτζίνας που ίσως να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο, τοξικό ή δηλητηριώδες.
Με απλά λόγια οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν εάν το κοριτσάκι, εισέπνευσε αέριο το οποίο προκάλεσε την ανακοπή καρδιάς και τον αιφνίδιο θάνατο της.
Σε αυτή την περίπτωση, το αμέσως επόμενο στάδιο των ερευνών είναι οι αρχές να σχηματίσουν μια λίστα υπόπτων και μόλις αξιολογήσουν τα στοιχεία, να καταλήξουν στον δολοφόνο και τα κίνητρα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από το λεγόμενο “στατιστικό παράδοξο” των τριών θανάτων στην οικογένεια της Πάτρας, υπήρξαν ενδείξεις ότι κάτι περίεργο συμβαίνει ειδικά στην περίπτωση της μικρής Τζωρτζίνας.
Δεν είναι τυχαίο, ότι ο φάκελος ανετέθη στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που ξεκίνησαν μια ενδελεχή έρευνα για να εντοπίσουν σε πρώτη φάση το δολοφόνο της Τζωρτζίνας και σε δεύτερο χρόνο αν οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών της Μαλένας και της Ίριδος οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια. Έτσι, αφού ενημερώθηκαν εκτενώς για όλα τα στοιχεία και με δεδομένο ότι αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών θα ανοίξουν τον πρώτο κύκλο των 15 προσώπων που θα κληθούν να δώσουν κατάθεση. Πρόκειται για ιατρούς και νοσηλευτές που χειρίστηκαν την υπόθεση της μικρής Τζωρτζίνας.
Ο Δημήτρης Δασκαλάκης, παππούς των τριών παιδιών που έφυγαν αιφνιδιαστικά από τη ζωή, κατέθεσε στην αστυνομία στην Αθήνα δύο ημέρες μετά τον θάνατο της Μαλένας και τόνισε στους αστυνομικούς του ΑΤ Αμπελοκήπων ότι η εγγονή του παρουσίαζε συνεχή βελτίωση, αλλά και ότι οι γιατροί έκαναν τα πάντα για τη σώσουν. Η κατάθεσή του έρχεται σε αντίθεση με αυτά που υποστήριξαν οι γονείς και ειδικά η μητέρα, που κατηγορούσε στη δική της κατάθεση το προσωπικό του νοσοκομείου για αδράνεια.
Σημαντική διαφορά είναι ότι η κατάθεση του παππού δόθηκε αμέσως μετά τον θάνατο της μικρής στην Αθήνα, ενώ οι γονείς κατέθεσαν τέσσερις μήνες μετά, στις 10 Σεπτεμβρίου 2019, στην Πάτρα, υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου η οποία τελικά τέθηκε στο αρχείο.
«Εγώ ενημερώθηκα από τον ανιψιό μου στις 30 ή 31-03-2019 ότι η εγγονή μου έχει ένα φούσκωμα στο αριστερό μέρος του λαιμού και ότι με εντολή της παιδιάτρου, η οποία την παρακολουθούσε, έπρεπε να μεταφερθεί στο ΓΝΠΑ “Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού”. Ο λόγος της μεταφοράς ήταν να κάνουν περισσότερες εξετάσεις στο ανωτέρω νοσοκομείο για να μπορέσουν να καταλάβουν τι πρόβλημα υπήρχε με την υγεία του παιδιού. Όπως και έγινε, και την ίδια ημέρα ξεκίνησε τη νοσηλεία του στο ΓΝΠΑ “Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού”, κατά την οποία χορηγούσαν και άδεια εξόδου μέσα στη μέρα», λέει ο παππούς.
Με πληροφορίες από Protothema, iefimerida