Πολιτική

Ανδρουλάκης: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής για… καλύτερες ημέρες

Ένα σύνθημα του ΠΑΣΟΚ, απο τα παλία, ανέσυρε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, σε συνεντευξή του στην εκπομπή Ημερολόγιο του ρ/φ ΣΚΑΙ 100,3, απαντώντας για το ενδεχόμενο να στηρίξει μετεκλογικά μια κυβέρνηση συνεργασίας.

«Δεν είμαστε ένα κόμμα που φιλοδοξεί να είναι πάντα στην αντιπολίτευση, εμείς είμαστε ένα κόμμα που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση αλλά κυβέρνηση με όρους πολιτικών προτεραιοτήτων και οι πολιτικές μας προτεραιότητες θα είναι τέτοιες που θέλουμε ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να αλλάξουμε τη χώρα μας να την κάνουμε καλύτερη. Όσο πιο ισχυροί είμαστε στις επόμενες εκλογές τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχει ο ελληνικός λαός μέσω του προγράμματός μας να ζήσει καλύτερες ημέρες», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Παράλληλα αντέκρουσε την κριτική της ΝΔ αλλά και τις ενστάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου πώς το Κίνημα Αλλαγής τηρεί ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας πως «θα συγκρουόμαστε με ό,τι αξιακά δεν μας ταιριάζει». «Δεν έχω και δεν έχουμε στο κόμμα μας επιλεκτικές ευαισθησίες», ανεφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα, επέστρεψε τις κατηγορίες και με αφορμή τα όσα είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πέτρος Δούκας, που οδήγησαν στην παραίτηση του Σπήλιου Λιβανού, τόνισε ότι «ίσες αποστάσεις» τηρούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τις επικρίσεις κατά του ΚΙΝΑΛ για τον τρόπο που αντέδρασε στο πρόσφατο επεισόδιο στη Βουλή, με τον Παύλο Πολάκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει βρεθεί σταθερά απέναντι στις συμπεριφορές του συγκεκριμένου βουλευτή.

Ωστόσο παρατήρησε πως στο επίμαχο περιστατικό στην Ολομέλεια, ο προεδρεύων εκείνη την ώρα, Χαράλαμπος Αθανασίου, αφαίρεσε τον λόγο από τον Παύλο Πολάκη επειδή μιλούσε εκτός θέματος, ενώ την επομένη ο Άδωνις Γεωργιάδης «μιλούσε εκτός θέματος για τη Novartis και τον Βενιζέλο», όπως είπε συγκεκριμένα ο προεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Υπενθύμισε ακόμη ότι όταν ο Παύλος Πολάκης είχε επιτεθεί στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, η ΝΔ δεν είχε πει τίποτα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στάθηκε και στις ενστάσεις για την παρουσία της βουλευτού Ευαγγελίας Λιακούλη στα μπλόκα των αγροτών, λέγοντας ότι δεν είναι λάθος να μιλάς με τους αγρότες, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «λάθος» τα μπλόκα.

Για την Ουκρανική κρίση, υποστήριξε ότι είναι λάθος το γεγονός ότι ο Σολτς πήγε Ουάσιγκτον και ο Μακρόν Μόσχα, καθώς έπρεπε και οι δύο μαζί να επισκεφθούν Μόσχα και Ουάσιγκτον ώστε η Ευρώπη να έχει ενιαία γραμμή. Εκτίμησε πάντως ότι για το ουκρανικό θα υπάρξει πεδίο διαπραγμάτευσης κάτω από το τραπέζι.

Διαβάστε ακόμα:

Πονοκέφαλος γα τον Ανδρουλάκη η απουσία του από τη Βουλή, αναζητεί νέο σχέδιο

«Χτύπημα» και προς τους Καραμανλικούς η διαγραφή Δούκα από το Μαξίμου

«Δεν αντέχει» άλλο χειμώνα η κυβέρνηση-Εκλογές τον Σεπτέμβριο βλέπει ο Ηλίας Νικολακόπουλος

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago