Πολιτική

Σύσκεψη στο Μάξιμου για την οπαδική βία – Ποια μέτρα εξετάζονται

Σε εξέλιξη είναι σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την οπαδική βία στη σκιά της δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού.

Στη σύσκεψη παίρνουν μέρος ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και θα εξεταστεί η εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου που υπάρχει και οι δυνατότητες παρεμβάσεων όπου κρίνεται απαραίτητο.

Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση αναμένεται να καλέσει εκπρόσωπους των ΠΑΕ αλλά και των συνδέσμων οπαδών, προκειμένου να συζητήσουν για το πως μπορεί να υπάρξει εξυγίανση και να μην θρηνήσουμε άλλη φορά θύματα.

Υπό εξέταση αυστηρότερα μέτρα

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης

-Στο στόχαστρο μπαίνουν οι παράνομοι σύνδεσμοι οπαδών και οι ΠΑΕ που δεν έχει συμμορφωθεί με το παρόν πλαίσιο. Στο επίκεντρο των κινήσεων σε αυτή την κατεύθυνση είναι ο εντοπισμός όλων των παράνομων συνδέσμων οπαδών και το κλείσιμο τους, με παράλληλο έλεγχο όσων λειτουργούν νόμιμα. Σύμφωνα με τον νόμο του 2019 οι ομάδες έχουν την ευθύνη για τις Λέσχες Φιλάθλων και τις οργανωμένες μετακινήσεις των οπαδών, ώστε να υπάρχει ασφάλεια και σαφές σύστημα απόδοσης ευθυνών σε περίπτωση επεισοδίων. Επίσης, τηρείται μητρώο στη γενική γραμματεία Αθλητισμού με τους υπεύθυνους λειτουργίας τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, 12 είναι οι Λέσχες Φιλάθλων που λειτουργούν νόμιμα μαζί με τα παραρτήματα τους, ενώ οι ίδιες πηγές δείχνουν τον ΠΑΟΚ ως την μόνη ΠΑΕ που δεν έχει ανταποκριθεί στο σχετικό πλαίσιο.

-Αυστηροποίηση των ποινών και των κυρώσεων για τους Συνδέσμους. Σημειώνεται ότι υπάρχει ήδη σχετικό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο, κατά κοινή ομολογία, δεν εφαρμόζεται…

-Στις “καλένδες” φαίνεται να έχει παραπεμφθεί και η εφαρμογή του Μνημονίου που έχει υπογραφεί μεταξύ κυβέρνησης και UEFA, το οποίο εμπεριέχει και ρυθμίσεις για θέματα οπαδικής βίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η UEFA έχει από καιρό εκφράσει με επιστολή της τη δυσαρέσκεια της στην Ε.Π.Ο. για το θέμα αυτό.

Ισχυροποίηση του νομικού πλαισίου

Ισχυροποιημένο το νομικό οπλοστάσιο έναντι της οπαδικής βίας
Ειδικό βάρος θα δοθεί στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης με το νομικό οπλοστάσιο να έχει ενισχυθεί με το ιδιώνυμο και την αυστηροποίηση των ποινών καθώς έχει μετατραπεί σε κακούργημα η αθλητική βία. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ήδη το “νομικό οπλοστάσιο” και πιθανώς θα εμπλουτιστεί, το μεγάλο θέμα που αναδεικνύεται για άλλη μία φορά, είναι η… εφαρμογή των νόμων αλλά και η συνεργασία με την UEFA στην τήρηση των κανόνων.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Άλκη: Στον ανακριτή οι 8 συλληφθέντες της συμμορίας – Απολογείται ο 23χρονος – Πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μεταξύ των συλληφθέντων

Μεγάλο παζάρι για το φυσικό αέριο στην Ουάσιγκτον: Το γεωπολιτικό παιχνίδι των ΗΠΑ και τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών


Κορωνοϊός: Έσπασε το φράγμα των 24.000 νεκρών – Κοντά στους 100 και σήμερα

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago