Κοινωνία

Δολοφονία Άλκη: Στον ανακριτή οι 8 συλληφθέντες της συμμορίας – Απολογείται ο 23χρονος – Πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μεταξύ των συλληφθέντων

Ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί θα βρεθεί σήμερα ο 23χρονος χούλιγκαν, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Την πόρτα του εισαγγελέα θα περάσουν και οι άλλοι 8 που συνελήφθησαν, σε μια πολύωρη επιχείρηση την Κυριακή ως συνεργοί του και ανάμεσα τους φέρεται να είναι και εκείνος που μαχαίρωσε τον Αλκη.

Συνολικά, εκδόθηκαν 10 εντάλματα σύλληψης και πλέον αναζητούνται ακόμη δυο ύποπτοι.

Ωστόσο αναζητούνται, μετά την ταυτοποίηση τους, ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία και αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα για την σύλληψη του, καθώς και ακόμα ένα άτομο, το οποίο αναζητείται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, υπάρχουν αποδείξεις για όλους ότι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση, καθώς και ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος μαχαίρωσε τον Άλκη και τον ρόλο που είχε ο καθένας στη φονική ενέδρα.

Το προφίλ των άλλων 8 συλληφθεντων

Οι οκτώ συλληφθέντες της Κυριακής συνδέονται με τον 23χρονο που ήδη κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη. Όλοι τους είναι φίλοι στα social media και είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του ίδιου συνδέσμου οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, όπως και ο κατηγορούμενος για τη δολοφονική επίθεση.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές. Και επειδή στη βάση δεδομένων της αστυνομίας υπήρχαν τα αποτυπώματά τους, ταυτοποιήθηκαν όταν ελέγχθηκαν τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση.

Πρόκειται για τον Γ.Κ., πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας Παίδων του ΠΑΟΚ και οργανωμένο στη ΘΥΡΑ 4.

Οι Αστυνομικοί από την ενδελεχή έρευνα που έχουν κάνει, έχουν καταφέρει να αποδώσουν στον κάθε ένα τον ρόλο που είχε στην επίθεση όπως ποιοι είναι αυτοί που μαχαίρωσαν τον 19χρονο και τραυμάτισαν τους φίλους του, ποιοι οδηγούσαν τα αυτοκίνητα με τα οποία έφτασαν και διέφυγαν από το σημείο της επίθεσης.

Οι οκτώ συλληφθέντες που σήμερα θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες.

Ο ένατος κατηγορούμενος που θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και θα λογοδοτήσει για τη δολοφονική επίθεση είναι 23χρονος που είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο. Διώκεται για μια σειρά κακουργηματικών πράξεων μεταξύ των οποίων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος είχε πει πως είναι «θέμα τιμής» ο εντοπισμός όσων συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση, τονίζοντας «έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη μέσα στην κοινωνία». Σήμερα σε σύσκεψη στο Μεγαρο Μαξιμου θα εξεταστεί το φαινόμενο της βίας στον αθλητισμό.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλο παζάρι για το φυσικό αέριο στην Ουάσιγκτον: Το γεωπολιτικό παιχνίδι των ΗΠΑ και τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών

Aκρίβεια και πανδημία: «Βλέποντας και κάνοντας» με μέτρα σε… δόσεις

Τι συμβαίνει με τα ακίνητα: Νέα φούσκα ή οικονομική ατμομηχανή;

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago