Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ψάχνει «πασόκους» για ανασχηματισμό – η Διαμαντοπούλου και ο ρόλος του Σκέρτσου

Οι εκλογές είναι το ένα σενάριο διαφυγής για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παρότι το διαψεύδει – τώρα τελευταία όχι και τόσο κατηγορηματικά όσο παλαιότερα – παραμένει ως μία λύση προκειμένου να προλάβει την κυβερνητική φθορά. Δεν είναι όμως σίγουρο εάν και πότε θα επιλέξει τις κάλπες, καθώς το ευμετάβλητο των δημοσκοπικών δεδομένων τις τελευταίες εβδομάδες φοβίζει το Μαξίμου. Και βέβαια είναι και η επιλογή του χρόνου. Εάν θα προτιμήσει την άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2022.

Ανεξάρτητα ή και εναλλακτική των εκλογών, ως λύση στα κυβερνητικά προβλήματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει να εξετάζει και το σενάριο του ανασχηματισμού. Έτσι κι αλλιώς στις προθέσεις του, ήδη από τον Δεκέμβριο, ήταν μία δραστική παρέμβαση στο κυβερνητικό σχήμα, που παρουσιάζει αρρυθμίες, ενώ στο μυαλό του είναι ότι πρέπει κάποια στιγμή (έως το Μάρτιο ήταν η σκέψη τότε, αλλά πλέον οι εξελίξεις επιβάλλουν επίσπευση των αλλαγών) να συγκροτήσει το σχήμα με το οποίο θα πάει στις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης βλέποντας τη ζημιά που μπορεί να υποστεί η ΝΔ από την παρουσία του Κινήματος Αλλαγής του Νίκου Ανδρουλάκη – τα γκάλοπ λένε ότι χάνει 3 με 4 ποσοστιαίες μονάδες ήδη), εξετάζει την αξιοποίηση στελεχών που να σηματοδοτούν την παρουσία του κυβερνώντος κόμματος στο χώρο του κέντρου. Το σχέδιο είναι δηλαδή να υπουργοποιήσει στελέχη και παράγοντες που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ώστε να συγκρατήσει τους ψηφοφόρους που κέρδισε το 2019 από την κεντροαριστερά και το κέντρο και να διατηρήσει την αντίστοιχη επιρροή του που κατέγραφαν οι δημοσκοπήσεις σε όλο το διάστημα των τελευταίων σχεδόν δυόμισι ετών στο συγκεκριμένο χώρο.

Το πρόβλημα είναι ότι πλέον δεν υπάρχει η μεγάλη «διαθεσιμότητα», η οποία παρατηρούνταν έως τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Για παράδειγμα στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου είναι το τελευταίο δίμηνο με το βλέμμα στραμμένο στη Χ. Τρικούπη, ασχέτως των προθέσεων που μπορεί να έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης για την αξιοποίηση ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Όταν τέθηκε το όνομα της πρώην επιτρόπου στον κ. Μητσοτάκη, εκείνος σχολίασε, σύμφωνα με πληροφορίες», «μα έχει ταχθεί υπέρ του Ανδρουλάκη πια»!

Κρίσιμο ρόλο σε αυτό το «σχέδιο» διαδραματίζει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος έχει αναλάβει και την αποστολή να εμφανίζεται όλο και περισσότερο στα μέσα ενημέρωσης για να τονίζει την παρουσία πρώην πασόκων στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο κ. Σκέρτσος ήταν και εκ των παραγόντων που αρθρογράφησαν πρόσφατα κατά του λεγόμενου «ισαποστακισμού» της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, με αφορμή τα όσα έγιναν στη Βουλή με τον Παύλο Πολάκη και τον αντιπρόεδρο Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος έκλεισε τα μικρόφωνα στον βουλευτή, διακόπτοντας την ομιλία του.

«Ειδήσεις σήμερα»

Ο «Ελληνας Ντράγκι», ο «Μαραντόνα των Καρπαθίων» και ένας πλούσιος μπουφές με τα σενάρια της επόμενης μέρας

Ξεπέρασε το 2% η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου

Τι συμβαίνει με τα ακίνητα: Νέα φούσκα ή οικονομική ατμομηχανή;

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago