Πολιτική

Κυβέρνηση «στη γωνία», ονειρεύεται ξανά αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο για Πολάκη και κατηγορεί το ΚΙΝΑΛ που αρνείται!

Η αλλαγή των πολιτικών δεδομένων, όπως καταγράφονται σε δημοσκοπήσεις, αλλά και αποτυπώνονται στο γενικότερο κλίμα των τελευταίων εβδομάδων έχει αρχίσει να προκαλεί τεράστιο εκνευρισμό στο Μαξίμου.

Η δυσφορία της κοινής γνώμης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε μείζονα προβλήματα, όπως η κακοκαιρία, αλλά και η ακρίβεια ή και η πανδημία φθείρουν πλέον τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βλέπει ότι σε συνδυασμό με τη δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ, που κερδίζει και από τη ΝΔ ψηφοφόρους, να απομακρύνεται ο στόχος της αυτοδυναμίας όλο και περισσότερο.

Υπό αυτή την πίεση το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου επιχειρεί από τη μία να μετατοπίσει τη δημόσια συζήτηση και την πολιτική αντιπαράθεση σε θέματα, που θεωρεί ότι ευνοούν την κυβέρνηση, όπως (και πάλι) η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη στη Βουλή, και από την άλλη να επανασυστήσει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο γύρω από τέτοια διλήμματα.

Μετά το τριήμερο σφυροκόπημα στη Βουλή με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας και τις αρνητικές δημοσκοπήσεις, η κατάσταση στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει γίνει από δυσάρεστη έως ανυπόφορη. Ο εκνευρισμός πολλών υπουργών, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σαββατοκύριακο στη Βουλή ήταν φανερός, με αποτέλεσμα πολλές φορές να υπάρξουν απρέπειες και πρωτοφανείς ενέργειες, όπως η προσβλητική συμπεριφορά του πρωθυπουργού στον Κώστα Σκανδαλίδη.

Έτσι αποφασίστηκε να αναδειχθεί ως ύστατο επικοινωνιακό όπλο, η αρχειοθέτηση των φακέλων της υπόθεσης Novartis, που αφορούν στους Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο, παρότι αυτό έγινε μέρες πριν.

Η αμφιλεγόμενη έως αυταρχική κίνηση, που έκανε ο προεδρεύων στην Ολομέλεια της Βουλής προχθές Χαράλαμπος Αθανασίου να κλείσει το μικρόφωνο και να μην επιτρέψει στον κ. Πολάκη να ολοκληρώσει την ομιλία του με το πρόσχημα ότι αναφερόταν στη Novartis, δηλαδή «άσχετο θέμα με το συζητούμενο αναπτυξιακό νομοσχέδιο», όπως δικαιολογήθηκε, ήταν μία απέλπιδα προσπάθεια να μεταφερθεί η πολιτική κόντρα σε άλλα πεδία.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα λεγόμενα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης με μία ιδιαίτερη σπουδή έστρεψαν το κύριο ενδιαφέρον τους σε αυτό το θέμα, επικρίνοντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προσπερνώντας άλλα προφανώς πιο δύσκολα και δυσάρεστα για την κυβέρνηση.

Το ενδιαφέρον όμως ήταν (και είναι) ότι μέσω του «αντιπολακισμού», η κυβέρνηση προσπάθησε να ανασυστήσει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, με το οποίο έδρεψε πολιτικά οφέλη η ΝΔ τα τελευταία χρόνια. Η πίεση που άσκησε στο Κίνημα Αλλαγής να ταυτιστεί μαζί της στην «πολακιάδα» και την καταδίκη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αφόρητη. Όταν δε διαπίστωσε ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν ακολουθεί, εκδόθηκε (και μάλιστα πρωί πρωί της Τρίτης)  από τη ΝΔ ανακοίνωση με την οποία επέκρινε την πολιτική των «ίσων αποστάσεων, που σημαίνουν ταύτιση με τον πολακισμό», και το ρόλο του «επιτήδειου ουδέτερου», που έκρινε ότι τηρεί το Κίνημα Αλλαγής. Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ δόθηκε ανάλογη απάντηση, με τη Χ. Τρικούπη να επιμένει στην αρχική επιλογή της και στην καταδίκη και των δύο μεγάλων κομμάτων, στα οποία καταλόγισε τεχνητή πόλωση και κοκορομαχία.

Το γεγονός είναι ότι ενώ σε άλλες εποχές η κυβέρνηση θα επέβαλε την ατζέντα της και θα ανάγκαζε το ΚΙΝΑΛ να συρθεί πίσω από το δικό της βηματισμό, αυτή τη φορά φάνηκε ότι το «αντιΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο είναι πλέον passé…

Διαβάστε επίσης:

Η αιτία της γαλάζιας επίθεσης στον Ανδρουλάκη: Το ΚΙΝΑΛ κόβει την αυτοδυναμία του Μητσοτάκη 

Πρωτοφανής ένταση στη Βουλή- Σκληρή κόντρα μετά το «σιωπητήριο» σε Πολάκη από Αθανασίου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 6 εκατομμύρια ευρώ πλήρωσε ο Πατούλης, για να μείνουν τελικά οι κεντρικοί δρόμοι κλειστοί από τα χιόνια! 

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago