Κοινωνία

Αποσύρθηκε η «ψεκασμένη» θεωρία του «αγέννητου παιδιού» που είχε δοθεί στα ελληνικά σχολεία με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για πρόγραμμα που απευθύνεται στα Γυμνάσια της χώρας σχετικά με την προγεννητική αγωγή, το οποίο όμως έχει επεξεργαστεί η γνωστή και μη εξαιρετέα για τις αντιεπιστημονικές και αναχρονιστικές απόψεις της Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής και το οποίο αναπαράγει την «ψεκασμένη» θεωρία του «αγέννητου παιδιού», που υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής μετά τις αντιδράσεις αναγκάστηκε να ανακαλέσει την έγκριση του προγράμματος, ωστόσο το ζήτημα παραμένει πολύ σοβαρό.

Τα βίντεο που προορίζονται να επιμορφώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων επιγράφονται «Εκπαιδευτικό video για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας με θέμα την Προγεννητική Αγωγή» και εκφράζουν εκτός από αντιεπιστημονικές θεωρίες, αναχρονιστικές προβληματικές θεωρίες, που σε άλλες χώρες έχουν οδηγήσει ακόμη και σε απαγόρευση των αμβλώσεων, ακόμη και αν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού.

Μεταξύ άλλων, στα βίντεο αυτά προβάλλεται και υποστηρίζεται η αντιεπιστημονική θεωρία, ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή ή ότι όλες οι ασθένειες του παιδιού ακόμα κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά, έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με τη Μαλαματένια Ρούλια, από την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής, σε ένα από αυτά τα βίντεο «τα πάντα ξεκινούν τη στιγμή της σύλληψης του παιδιού», στηρίζοντας το επιχείρημά της στο γεγονός ότι στην αρχαία Κίνα μετρούσαν την ηλικία του παιδιού από τη στιγμή της σύλληψης, αλλά και στις πεποιθήσεις φυλής στην Αφρική, σύμφωνα με τις οποίες η ηλικία του παιδιού ξεκινάει από την ώρα που η γυναίκα «συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει παιδί». Επίσης υποστηρίζει ότι η κύηση είναι το σχέδιο και η έγκυος απλά το υλοποιεί.

Επίσης, στα βίντεο αυτά υπάρχουν πληροφορίες όπως ότι ο «Σωκράτης λέει ότι μετά τη γέννηση είναι αργά για την οποιαδήποτε αγωγή προς το παιδί» ή ότι «ο άγιος Πορφύριος υποστηρίζει ότι αγωγή υγείας αρχίζει με τη σύλληψη γιατί τότε από την ανυπαρξία περνάμε στην ύπαρξη».

Σφοδρές αντιδράσεις

Η αποκάλυψη ότι το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε για την εκπαίδευση και ενημέρωση εφήβων μέσω της εταιρείας αυτής, μέσω αντιεπιστημονικών και αναχρονιστικών ιδεών, έφερε σφοδρές αντιδράσεις, τόσο μέσω του διαδικτύου και του hastag #video_γονιμότητας, αλλά και από πολιτικούς.

Μερόπη Τζούφη: «Το υπ. Παιδείας επιβάλλει πνευματικό μεσαίωνα στα παιδιά»

Στην ανακοίνωσή της η αν. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μερόπη Τζούφη, χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας «θεσμικό αρνητή» του ορθολογισμού και τη επιστήμης και σημειώνει ότι το πρόγραμμα Προγεννητική Αγωγής «προπαγανδίζει συντηρητικές ψευδοθεωρίες για τη σεξουαλικότητα, τη γονιμότητα, τη γονεϊκότητα και το σώμα, ενοχοποιώντας τις γυναίκες και αμφισβητώντας το δικαίωμα στην άμβλωση»

Η ανακοίνωση της Μερόπης Τζούφη

«Το υπουργείο Παιδείας επιβάλλει τον πνευματικό μεσαίωνα στα παιδιά μας»

Σε θεσμικό «αρνητή» του ορθολογισμού και της επιστήμης έχει μετατραπεί το υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας διαρκώς της εκπαιδευτική κοινότητα και συνολικά την κοινωνία. Τελευταία πράξη, η έγκριση προγράμματος «Προγεννητικής Αγωγής» για τους μαθητές Γυμνασίου, το οποίο αναπαράγει και διαδίδει τη σκοταδιστική θεωρία περί «αγέννητου παιδιού», προπαγανδίζει συντηρητικές ψευδοθεωρίες για τη σεξουαλικότητα, τη γονιμότητα, τη γονεϊκότητα και το σώμα, ενοχοποιώντας τις γυναίκες και αμφισβητώντας το δικαίωμα στην άμβλωση.

Δε διδάχτηκαν τίποτα από την ηχηρή ακύρωση του «1ου Συνεδρίου Γονιμότητας», το οποίο ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων και ανάγκασε ΜΜΕ, χορηγούς, αλλά και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποσύρουν τη στήριξή τους. Κάνουν πως δεν ακούν για τις γυναικοκτονίες, τους βιασμούς, τις παρενοχλήσεις, τις κακοποιήσεις, την έμφυλη βία.

Άλλωστε για αυτό κατήργησαν τη «Θεματική Εβδομάδα» και ανέστειλαν το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις», το οποίο μπήκε στα σχολεία το 2015. Κάθε τους πρωτοβουλία απαντά στο ακροδεξιό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας και των ακραίων εκκλησιαστικών κύκλων, ακόμα και αν χρειαστεί να διαστρεβλώσουν την επιστημονική αλήθεια και να σημαδέψουν τις εφηβικές ψυχές.

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας ας ασχοληθούν επιτέλους με τα «γεννημένα παιδιά» και ας αφήσουν τα «αγέννητα». Ας θωρακίσουν το δημόσιο σχολείο απέναντι στην πανδημία, ώστε να μη μετράμε 160.000 κρούσματα στις ηλικίες 0-17 από την αρχή του 2022. Ας σταματήσουν επίσης τη διάλυση των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και το κλείσιμο του «Παίδων Πεντέλης».

Κάθε μέρα επιβεβαιώνουν πόσο καταστροφικοί είναι για την κοινωνία και ειδικά για τη νέα γενιά. Πρέπει να φύγουν. Δε θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα, ούτε υλικά, ούτε πνευματικά.

Από την πλευρά του ο Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει: «Η Κεραμέως μας υπενθυμίζει ότι ακροδεξιά σημαίνει: μίσος για το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματος, μίσος για την ελευθερία στον σεξουαλικό προσανατολισμό και απέχθεια για την επιστήμη. Πρέπει να φύγουν!»

Και η Δέσποινα Κουτσούμπα, φέρνει ακόμη ένα παράδειγμα των αναχρονιστικών και αντιεπιστημονικών απόψεων που προωθεί η Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago