Κοινωνία

Σκρέκας: Ως το βράδυ η πλειοψηφία των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί

Τη δέσμευση ότι ως το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η πλειοψηφία των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που προέκυψαν από την κακοκαιρία «Ελπίς» και εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους πολίτες ανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν πριν από λίγο.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, αυτή τη στιγμή έχουν επισκευαστεί 8 γραμμές μέσης τάσης ενώ εντατικές εργασίες γίνονται στις υπόλοιπες 37, τμήματα των οποίων όμως έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. «Η αποκατάσταση στις βλάβες είναι σε εξέλιξη, ωστόσο το έργο των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ δυσχεραίνεται από την δυσκολία που υπάρχει στην πρόσβαση», σημείωσε ο κ. Σκρέκας και τόνισε ότι μέχρι το βράδυ εκτιμάται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι βλάβες ανά περιοχή

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ που πήρε αμέσως μετά το λόγο τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δραστηροποιούνται από τις πρώτες ώρες του καιρικού φαινομένου με πάνω από 650 εργαζόμενους και 180 οχήματα, ενώ τα συνεργεία βρίσκονται σε επαφή με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία για να αποκτούν πρόσβαση στα σημεία που χρειάζεται επιθεώρηση με προτεραιότητα τις πυκνοκατοικημένες περιοχές.
Ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας με ελικόπτερο με εξειδικευμένο προσωπικό επιθεωρεί από αέρος τις γραμμές μέσης τάσης σε σημεία της Ανατολική Αττικής ώστε να εντοπιστούν τα σημεία με βλάβες και να δοθούν κατάλληλες προτεραιότητες πρόσβασης.

Για τις βλάβες ανά περιοχή ανέφερε:

Στα νησιά έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση με εξαίρεση έναν οικισμό στο Ηράκλειο, στα Χανιά, τμήμα ενός χωριού στη Νάξο και μίας τουριστικής περιοχής στη Σέριφο.

Στην Κεντρική Ελλάδα υπάρχει βλάβη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, 4 οικισμούς στη Λιβαδειά, έναν στη Θήβα, 3 στη Βοιωτία, περί τους 10 στην Αταλάντη.

Στην βόρεια Εύβοια είναι χωρίς ρεύμα 6 οικισμοί και στη νότια 15. Το μεγαλύτερο μέρος του θα αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ, όπως είπε.

Σε ότι αφορά στην Αττική, αυτή τη στιγμή επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 37 γραμμές. Σχετικά με τις περιοχές που αντιμετωπίζουν «όχι στο σύνολό τους, αλλά σε επίπεδο γειτονιάς» πρόβληματα ηλεκτροδότησης, είναι περιοχές της Αγίας Παρασκευής, Παπάγου, Χολαργού και Χαλανδρίου. Αποκαθίστανται οι βλάβες στο Παλαιό Ψυχικό και στη Φιλοθέη που ήδη έχουν αρχίσει να ηλεκτροδοτούνται.

Πιο εκταταμένα προβλήματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα σε: Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτζά, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνα, Καλύβια και Κερατέα. «Εκεί η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη λόγω της πολύ δύσκολης πρόσβασης στα σημεία που εντοπίζονται τα προβλήματα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «συμπερασματικά, η εκτίμηση είναι ότι από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 50% το ποσοστό των περιοχών που δεν είχαν ρεύμα, ενώ στόχος της ημέρας είναι να αποκαταστήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου μέσης τάσης».

Νέα ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ θα γίνει στις 6 το απόγευμα και στις 11 το βράδυ.

Διαβάστε επίσης:

Στυλιανίδης: Παράταση της αργίας και αύριο σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη

Αττική Οδός: Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο

Τσίπρας: «Κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων, απών ο πρωθυπουργός»

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago