Πολιτική

Το Βερολίνο απαγορεύει στον Βαρουφάκη την είσοδο στη Γερμανία – Για απαράδεκτη ενέργεια κάνει λόγο το ΚΚΕ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜεΡΑ25, το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε σήμερα “Betätigungsverbot” (απαγόρευση δραστηριότητας) εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη και άλλων δύο ακαδημαϊκών μετά την εισβολή της αστυνομίας στο συνέδριο για την Παλαιστίνη το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.

Αυτό συνεπάγεται όχι μόνο απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία, αλλά και απαγόρευση ακόμα και διαδικτυακής συμμετοχής και δραστηριότητας σε πολιτικές εκδηλώσεις στη χώρα με τη γερμανική κυβέρνηση να ξεπερνά κάθε όριο αυταρχισμού, αναφέρει η ανακοίνωση.

Προσθέτει επίσης ότι «οι άλλοι δύο άνθρωποι για τους οποίους εκδόθηκε αντίστοιχη απαγόρευση είναι ο ακαδημαϊκός Salman Abu Sitta, και ο χειρουργός, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης Ghassan Abu Sittah, τον οποίο μάλιστα συνέλαβαν και υπέβαλαν σε τρίωρη ανάκριση στο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Και οι δύο, μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη, επρόκειτο να συμμετάσχουν στο Συνέδριο για την Παλαιστίνη που διοργάνωναν η «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» και το ΜεΡΑ25 Γερμανίας, με κεντρικό αίτημα την κατάπαυση του πυρός και τον σταματημό της Γενοκτονίας στη Γάζα».

«Το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Η Γερμανία πρώτη απ’ όλoυς γνωρίζει καλύτερα τι κινδύνους κρύβει αυτή της η στάση. Είναι η ώρα οι δημοκράτες πολίτες να πάρουν θέση απέναντι σε μια Ευρώπη που βυθίζεται ξανά στο σκοτάδι» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΜεΡΑ25.

Καταδικάζει το ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία του Γιάνη Βαρουφάκη, που αφορούσε τη συμμετοχή του σε εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια που είναι σε συνέχεια της πρόσφατης παρεμπόδισης από τις γερμανικές αρχές της συμμετοχής κόσμου σε προγραμματισμένη εκδήλωση αλληλεγγύης στο Βερολίνο» αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ και τονίζει:

«Αυτές είναι οι περίφημες αρχές της ΕΕ και των κρατών-μελών της. Αυτό είναι το πολυδιαφημισμένο “κράτος δικαίου” και οι “ελευθερίες” της ΕΕ, που αφορούν μόνο τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, μεταξύ των οποίων και η στήριξη της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ. Αποδεικνύεται, επίσης, πόσο αδιέξοδες είναι οι αυταπάτες για τον “εκδημοκρατισμό” αυτής της φυλακής των λαών».

«Γι’ αυτό και είναι κρίσιμο, μπροστά και στη μάχη των ευρωεκλογών να δεχθεί πλήγμα η ΕΕ των εγκλημάτων, του πολέμου και της αδικίας, μαζί με τις πολιτικές δυνάμεις που την εξωραΐζουν και την υπηρετούν» υπογραμμίζει, καταλήγοντας, το σχόλιο του κόμματος.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago