Απόψεις

Στο μυαλό ενός εγκλωβισμένου στην Μεσογείων πολίτη

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να δει τις επόμενες ημέρες μια ακόμα δημοσκόπηση. Δεν θα ήταν καθόλου κολακευτική γι αυτήν ιδιαίτερα αν υπήρχαν ερωτήματα σχετικά με την διαχείριση του προβλήματος της κακοκαιρίας.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που οι εγκλωβισμοί πολιτών δεν συνέβησαν μόνο στην Αττική Oδό, που αντικειμενικά είναι απαράδεκτο να συμβαίνει στον πιο ακριβοπληρωμένο δρόμο της χώρας με τεράστιο αντίτιμο για να μετακινηθεί κάποιος με αυτόν.

Συνέβησαν στις πιο κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, στην Μεσογείων και την Κηφισίας. Για πολλές ώρες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους στις μεγάλες λεωφόρους της Αθήνας, μοιάζει απίστευτο, όμως συνέβη. Και δεν ήταν μόνο ένας εγκλωβισμός-που αντικειμενικά αποτελεί ένα πρωτοφανές γεγονός- ήταν και η απόλυτη μοναξιά που ένιωσαν αυτοί οι άνθρωποι. Για πολλές ώρες δεν εμφανίστηκε ένας εκπρόσωπος οποιουδήποτε κρατικού φορέα για να τους εξυπηρετήσει στοιχειωδώς, να τους ενημερώσει, να τους βοηθήσει να βρουν μια λύση, να τους δώσει μια μικρή έστω προοπτική ότι κάποια στιγμή θα βρεθούν στα σπίτια τους. Δεν υπήρχε ούτε ένας τροχονόμος να τους βοηθήσει, τίποτα. 

Αντίθετα υπήρξαν όπως συνήθως πολλά παχυλά λόγια από υπουργούς, νομάρχες και περιφερειάρχες που τα έβρισκαν όλα ή σχεδόν όλα καλά. ‘’Μπορέσαμε και κρατήσαμε τη χώρα λειτουργική», είπε ένας από αυτούς και αναρωτιέμαι τι θα σκεφτόντουσαν εκείνη την ωρα οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι και παρατημένοι στα αυτοκίνητά τους πολίτες .Ακόμα και αυτοί που ήταν θετικοί απέναντι στην κυβέρνηση. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα εξακολουθούν να είναι.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιστεύει πως ακόμα είναι αρκετά ισχυρή για να αντέχει να διατηρεί μεγαλύτερη επιρροή στους ψηφοφόρους απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Την βεβαιώνουν όλες οι δημοσκοπήσεις γι αυτό. Όμως δεν υπολογίζει μια βασική παράμετρο που ακολουθεί την εκλογική συμπεριφορά μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων. Τόσο μεγάλης μερίδας που είναι ικανή να κρίνει ένα εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι εκλογές δεν χάνονται επειδή το άλλο κόμμα εξουσίας παρουσιάζει μια πιο εναλλακτική πρόταση που βρίσκουν ελκυστική οι πολίτες. Οι εκλογές χάνονται επειδή δεν αντέχουν άλλο οι πολίτες αυτούς που τους κυβερνούν. Λέγεται και αρνητική ψήφος…

Διαβάστε ακόμη

Το παρασκήνιο των σαρωτικών αλλαγών που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για το ΣΥΡΙΖΑ

Επιτελικό κράτος «Frozen»

Ένας υπερβολικά πλούσιος δημοσιογράφος…

Γιάννης Παντελάκης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago