Κοινωνία

Σήμερα η νέα κατάθεση της Γεωργίας για τον βιασμό – Ερευνα στα σπίτια των νεαρών – Δήλωση Λεβέντη

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης θα βρεθεί σήμερα η 24χρονη Γεωργία προκειμένου να δώσει νέα κατάθεση για την υπόθεση βιασμού την οποία κατήγγειλε . Στην κατάθεσή της θα αναβιώσουν μνήμες από όσα φρικτά έζησε το βραδυ της Πρωτοχρονιάς. Στη σημερινή κατάθεσή της θα συνοδεύεται από ψυχολόγο , ενώ ενώπιον του δικαστικού λειτουργού θα βρεθούν για να δώσουν νέες καταθέσεις η 17χρονη φίλη της, με την οποία πήγαν μαζί στο πάρτι, ο εργοδότης της, Χρήστος Καραθανάσης και ένα φιλικό του πρόσωπο, τους οποίους κάλεσε η Γεωργία να την πάρουν από το ξενοδοχείο το πρωί της Πρωτοχρονιάς.

Οι έρευνες

Οι εξελίξεις της υπόθεσης είναι καταιγιστικές. Χθες η Αστυνομία έκανε έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων στην υπόθεση, δηλαδή των αδελφών Βασίλη και Ευαγόρα Λεβέντη, του Κωνσταντίνο Περογιαννάκη και του Βασίλη Τράφαλη, οι οποίοι συμμετείχαν στο πάρτι που έγινε στο πολυτελές ξενοδοχείο. Επίσης έκαναν έρευνα και στο σπίτι του Μάνου Παπαδόπουλου ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεση της Γεωργίας ήταν ο «διοργανωτής» των πάρτι, καθώς η ίδια ανέφερε ότι είχε παραστεί σε τουλάχιστον άλλα τέσσερα.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο δικηγόρος της Θανάσης Ζιώγας είναι πολύ πιθανό η κοπέλα να προχωρήσει σε αναγνώριση και δεύτερου ατόμου που βρισκόταν στο δωμάτιο και συμμετείχε στο βιασμό της. «Με τα νέα στοιχεία που έρχονται στο μυαλό της ίσως ταυτοποιηθεί και άλλο πρόσωπο», δήλωσε , ενώ μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «η ιατροδικαστική μιλάει για βία. Μιλάει για τις εκχυμώσεις. Υπάρχει βία».

Η δήλωση Λεβέντη

Χθες εξάλλου είχαμε και την πρώτη αντίδραση του 27χρονου Βασίλη Λεβέντη ο οποίος αρνείται τα πάντα και μιλά για συναινετική πράξη.Στη δήλωσή του αναφέρει:

«Επί πολλές μέρες τόσον εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, “δικάζεται”. αλλά και “καταδικάζεται”, για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος [οποιοσδήποτε και αν είναι] τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του. Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας, δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί με τον πιο θεαματικό τρόπο το τεκμήριο αθωότητας, που δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε κατηγορούμενος. Η αβασάνιστη αποδοχή των ισχυρισμών της μιας πλευράς παραγνωρίζει ότι σε κάθε υπόθεση υπάρχει και η αντίθετη πλευρά [και στη προκειμένη περίπτωση η δική μου πλευρά, ως κατηγορούμενου]. Το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον».

«Επέλεξα επί τόσες ημέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στην δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία, που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών. Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μια εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα “βιασμό” σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της [και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας]. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού».

«Ζητώ να αντιμετωπισθώ ισότιμα με την μηνύτρια, να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, να μη προβάλλεται καταχρηστικά και εντελώς ταξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό τεκμήριο αθωότητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μια και μοναδική αποτύπωση της θέσης μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων».

Κλήση για καταθέσεις

Οι τέσσερις νεαροί της «παρέας της Αθήνας», οι οποίοι φέρονται ως εμπλεκόμενοι στο βιασμό της 24χρονης Γεωργίας , καλούνται από την Εισαγγελία να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή χωρίς όρκο, ως ύποπτοι για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Οι δικαστικές αρχές ερευνούν και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου οι οποίες ωστόσο, περιορίζονται σε πλάνα από τις εισόδους του κτιριακού συγκροτήματος, ενώ αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις , που θα αποσαφηνίσουν αν υπήρχαν ναρκωτικές ή αλλες ουσίες που ο νευρικό σύστημα της κοπέλας.

Στην Κύπρο

Εν τω μεταξύ η υπόθεση έχει βγει και εκτός συνόρων με τις Κυπριακές αρχές να κάνουν έρευνες καθώς στο συγκεκριμένο πάρτι φέρονται να ήταν παρόντες και Κύπριοι πολίτες, παρά το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας δήλωσε χθες ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κα΄ποια επίσημη καταγγελία.

«Έχει σταλεί ήδη μήνυμα προς τις ελληνικές αρχές όπως μας διαβιβάσουν το συντομότερο δυνατό οποιεσδήποτε πληροφορίες ή και μαρτυρίες που εμπλέκουν την Κύπρο ή και κατά πόσο Κύπριοι υπήκοοι εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, με σκοπό να διερευνηθούν από τις κυπριακές αρχές αν έχουν κάποια δεδομένα», πρόσθεσε ο κ. Ανδρέου. Παράλληλα, ο ίδιος έκανε γνωστό ότι η Κυπριακή αστυνομία δεν έχει ακόμη καταφέρει να επικοινωνήσει με τον ακτιβιστή, Ηλία Γκιώνη, πρόσωπο, «το οποίο χθες εκδήλωσε πρόθεση να δώσει κατάθεση, αλλά αυτό δεν έγινε κατορθωτό μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ούτως ώστε να μας δώσει την μαρτυρία που ο ίδιος εξέφρασε την πρόθεση να μας δώσει».

Διαβάστε επίσης:

Τι υποστηρίζουν στις καταθέσεις τους οι εμπλεκόμενοι , για το βιασμό της 24χρονης

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης – Το δόλωμα των πάρτι, τα χάπια και οι έρευνες της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας

«Διεθνές κύκλωμα πίσω από το βιασμό της 24χρονης» καταγγέλει ο Διαλυνάς – Το ευχαριστώ της Γεωργίας

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago